Christelijke Muziek & Concertagenda

Pianoduo Festival Amsterdam: Jazz met Mike & Mike Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
Pianoduo Festival Amsterdam: Jazz met Mike & Mike
Datum:
9 oktober 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
21:00u - 22:30u
Omschrijving:

Swing en lach mee tijdens deze jazz-cabaretavond met twee muzikale duizendpoten: Mike Boddé en Mike del Ferro.

“We wilden al heel lang iets doen met elkaar en nu krijgen we eindelijk de mogelijkheid”, blikt Mike Boddé vooruit. “Het wordt een swingende avond met vanzelfsprekend ook een vleugje cabaret. Natuurlijk spelen we jazz-standards maar het wordt vooral veel improviseren. Het publiek roept en wij spelen.”

Mike Boddé is een musicus in hart en nieren. Wie hem op tv of in het theater al eens achter een vleugel zag en hoorde spelen, weet hoe begaafd hij is. Virtuoos, kleurrijk en extravert als jazzartiest, secuur en contemplatief als klassiek pianist. Mike Boddé is van alle markten thuis. Hij schrijft boeken: 'Pil', dat over zijn depressie ging, en 'Zupheul, Febbo, en de kleine Grakjesbembaaf, kortweg Jan' als hilarische opvolger. Hij maakte cabaretvoorstellingen met Thomas van Luyn en presenteerde met hem de Mike & Thomas Show. Ook werkt hij mee als acteur van moddervet aangezette typetjes in tv-programma’s. Maar vanavond horen we hem als pianistieke duizendpoot met collega-duizendpoot Mike del Ferro aan zijn zijde.

Ook Del Ferro bestrijkt zowel het klassieke- als het jazzrepertoire. Zijn muzikale zoektocht is avontuurlijk en soms onvoorspelbaar. ‘Ik speel graag onbekende noten, schema’s en klanken. Het is zonde me op één bepaalde stijl te richten. Dat voelt voor mij saai aan en bovendien ben ik een jazzmusicus: die moeten uitgedaagd worden en altijd improviseren.’ Op zijn 24e won hij drie hoofdprijzen, tijdens de Jazz Piano Competition in Rotterdam, de Europe Jazz Contest in Brussel, en de Karlovy Vary Jazz Competition in Tsjechië.

Adres:
Amstelveld 10 (Amstelkerk)
Postcode:
1017 JD
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Piano
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Mike Boddé & Mike del Ferro

Entreeprijs:
€ 15,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.pianoduofestival.nl
Email adres:
info apenstaartje pianoduofestival.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Pianoduo Festival Amsterdam.
Telefoon:
06 28251226


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-08-31 09:59:46

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar