Christelijke Muziek & Concertagenda

4Pieter Vis eregast bij 43ste Weense Bal rond Robert Stolz 40ste sterfj. herdenking Edegem, Antwerpen


Naam:
4Pieter Vis eregast bij 43ste Weense Bal rond Robert Stolz 40ste sterfj. herdenking
Datum:
18 oktober 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
13.45u - 20.00u
Omschrijving:

Het 43ste Weense Bal in Feestzaal van Hotel De Baseliek te Edegem

De Nederlandse concertzanger Dr. Pieter Vis brengt als ere-gast
een muzikaal eerbetoon aan Robert Stolz t.g.v. diens 40ste sterfjaar
in Woord, Beeld en Klank.

Het bestuur van de Internationale Robert Stolz Club België biedt U een unieke namiddag - zowel voor de dansliefhebbers van oude en moderne dansen, als voor hen die niet van dansen maar wel van mooie muziek houden. Het 43ste Weense Bal vindt op zondagmiddag 18 oktober a.s. plaats in de Feestzaal van Hotel De Baseliek aan de Trooststraat 20-22 (Gemeenteplein) 2650 te Edegem. Zaaldeuren gaan open vanaf 13.45 uur.

Het wordt een spetterend, daverend heerlijk Weens Bal met intrumentale en vocale werken van Johann Strauss tot aan Robert Stolz. Tevens is er voldoende dansgelegenheid voor jong en oud onder aanvoering van het muziektrio Frank Mortiers, Nest Adriaensen en Jef Batens (vioolbegeleiding). De toegang is € 15,00 (leden betalen slechts € 12,00). Om organisatorische redenen vindt de betaling bij de inschrijving plaats en plaatsaanwijzing bij de ingang van de grote zaal. Wilt u samen met vrienden aan een tafel, bestel dan tijdig uw zitplaatsen bij hetzelfde bestuurslid. Wacht dus niet om uw plaatsen te bestellen maar wees er op tijd bij!

Een unieke middag rond Woord, Muziek en Dans


De echte liefhebbers van Robert Stolzmuziek weten dat het in 2014 voor de vereniging een bijzonder jaar was voor het 45 JAAR bestaan van IRSCB vzw. Maar ook 2015 is een speciaal herdenkingsjaar: Zo wordt er stil gestaan bij het heengaan van de trouwe voorzitster Julienne Standaert-De Groot (1922-2015). Ze was ondermeer gelauwerd als ‘Verdienstelijke Mechelaar’ en enkele maanden voor haar dood werd ze tot Ridder in de Leopoldsorde verheven.

Het is 135 jaar geleden dat de naamhouder van onze vereniging Robert STOLZ werd geboren (1880-1975), het is tevens zijn 40ste sterfjaar. Op speciaal verzoek van onze Internationale president Hans STOLZ (neef van de componist) geven wij gevolg om dit jaar hulde te brengen aan de laatste Grootmeester van de Weense operette, Robert Stolz. Daarom vindt deze gebeurtenis op de 43ste Weense Dansnamiddag plaats en hebben wij niemand minder dan de befaamde concertzanger Dr. Pieter Vis uit Nederland uitgenodigd. Deze heeft niet alleen internationaal zijn sporen verdiend als ‘bas¬bariton’ maar ook in Vlaanderen is hij meer dan 35 jaar actief als musicus en organisator van o.m. het jaarlijkse Advents-Kerstconcert in de St.-Andrieskerk te Antwerpen. Tevens is hij als musicoloog en zangpedagoog een echte ‘STOLZKENNER’ die u kleurrijk de vele anekdotes uit het leven van vriend Stolz kan vertellen; het zal ons allen zeker boeien.

Met vaak prachtig en onbekend lichtbeelmateriaal zal Dr. Vis u heen lozen door het lange muziekleven van Robert en diens jongere vrouw Einzi Stolz. Zij was meer dan 30 jaar bevriend met deze voormalige Wiener Sängerknabe. Zo zong Pieter Vis op zijn talloze (kerk)concerten altijd een paar liederen van Robert Stolz. Bovendien vergaarde hij van deze beroemde Oostenrijkse toondichter een groot muziekarchief naast de vele brieven tussen hem en de familie Stolz. Als gastspreker brengt Dr. Vis de mezzo-sopraan Wijnie Puijk en haar 90-jarige pianobegeleider mr. Luc Simons mee. Eveneens zal de bekende Mechelse tenor-pianist Michel Asselmans van zich laten horen in enkele soli en duetten.

Het wordt dus echt de moeite waard om te komen, daarom een gulden raad: bestel onmiddellijk uw zitplaatsen, want er is maar een beperkt aantal. Het einde van deze muziekmiddag is voorzien om 20 uur. Bovendien krijgt u de mogelijkheid aangeboden om wat eten te bestellen zodat u niet eerder hoeft weg te gaan. Wij zien elkaar zeker op 18 oktober in Hotel De Basiliek te Edegem!

P.R. – Secr.: René Van Eyken

Vanuit Antwerpen vertrekken de bussen nr. 32, van de Rooseveltplaats op Perron 53 – en van uit Berchem Perron 43 (afstappen gemeentehuis Edegem vlakbij de feestzaal).

Secretariaat Info: Fax 015/32 38 26 / Gsm 0477/20 76 91 / E-post: irsc@skynet.be
Stort tijdig op rekeningnummer IBAN: BE40 0015 2106 3363 BIC: GEBABEBB
t.n.v. Internationale Robert Stolz Club België, Acaciastraat 10, 2800 Mechelen België.

Adres:
Feestzaal van Hotel De Baseliek aan de Trooststraat 20-22 (Gemeenteplein) 2650 te Edegem
Postcode:
2650
Plaats:
Edegem (Boek overnachting in Edegem)
Dagje uit in Antwerpen | Activiteiten Antwerpen

Provincie:
Antwerpen

Thema:
Presentatie
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Klassiek

Uitvoerenden:
muziektrio Frank Mortiers, Nest Adriaensen en Jef Batens (vioolbegeleiding; sopraan Wijnie Puijk,
tenor-pianist Michel Asselmans, pianobegeleider mr. Luc Simons. concertzanger Dr. Pieter Vis, causerie met lichtbeelden

Entreeprijs:
Nog onbekend

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
ITS-symbool:
Ja
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Gedeeltelijk

Internetadres:
http://www.elzavisdeclercqstichting.nl
Email adres:
irsc apenstaartje skynet.be
Meer concerten:
Alle concerten van Internationale Robert Stolz Club België - Mechelen.
Telefoon:
Fax 015/32 38 26 / Gsm 0477/20 76 91


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-08-28 14:15:28

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar