Christelijke Muziek & Concertagenda

Europese orgel- en klavecimbelklanken in Eenum Eenum, Groningen


Naam:
Europese orgel- en klavecimbelklanken in Eenum
Datum:
6 september 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:30u
Omschrijving:

ZOMERCONCERT IN EENUM

Op zondagmiddag 6 september 2015 om 16.00 uur zal de Groningse organist-klavecinist Johan Brouwer het laatste concert verzorgen in de serie zomerconcerten van de Stichting Kerkconcerten Jacubuskerk Zeerijp. De serie wordt trafditiegetrouw afgesloten met het jaarlijkse orgel- en clavecimbelconcert in Eenum bij Loppersum.
Brouwer studeerde orgel bij Wim van Beek en muziektheorie bij Frans van Eeden aan het Gronings Conservatorium, daarna klavecimbel aan het Amsterdams conservatorium. Na zijn solistenexamen studeerde hij bij Gustav Leonhardt en volgde hij masterclasses bij Ton Koopman, René Saorgin en Jos van Immerseel.
Hij gaf concerten in diverse Europese landen en was verbonden als leider/klavecinist aan het Groninger barokorkest Collegium Musicum waarmee hij zich naast de grote traditionele werken uit de Barok toelegde op onbekend werk uit de 17de en 18de eeuw. Daarnaast was hij lange tijd verbonden als dirigent aan het Winschoter Kamerkoor, waarmee hij in samenwerking met het Collegium Musicum Groningen veel 17e eeuwse muziek uitvoerde.
Johan Brouwer maakte diverse CD’s, o.a met zijn verzameling klavecimbels, gebouwd door de beroemde Engelse klavecimbelmaker David Rubio. Zijn laatste CD uit 2014 ‘Bach & de Franse Barok’, gespeeld op een kopie van een Frans instrument (naar Pascal Taskin, 1769), kreeg zeer goede recensies.
Johan Brouwer speelt in Eenum fraaie werken van Noord-Duitse, Nederlandse, Franse en Italiaanse componisten uit de 17de eeuw die juist op het Eenumer Schnitgerorgel in middentoonstemming en op een kopie van een bijzonder 17e eeuwse Frans klavecimbel goed tot hun recht komen.
In de pauze van het concert is er gelegenheid tot bijpraten in de kerk of bij mooi weer op het kerkhofje op de terp onder het genot van gratis koffie. De entrée is € 13.00, gereduceerd € 10.00.
Kom op 6 september naar het pittoreske dorpskerkje op de terp van Eenum, een van de mooiste plekjes van Groningen!

Adres:
IJzerbaan 7
Postcode:
9913 ZZ
Plaats:
Eenum (Boek overnachting in Eenum)
Dagje uit in Eenum | Activiteiten Groningen

Provincie:
Groningen

Thema:
Anders
Soort:
Piano en Orgel (meer Piano en Orgel)
Uitvoering:
Anders
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Orgel en klavecimbel

Uitvoerenden:
Johan Brouwer, Groningen

Entreeprijs volwassenen:
€ 13,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Nee
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.jacobuskerkzeerijp.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Johan Brouwer.
Telefoon:
050-5490337


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-08-27 01:49:35

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar