Christelijke Muziek & Concertagenda

Zomeravondmuziek in de Bavo in Spaanse sferen Haarlem, Noord-Holland


Naam:
Zomeravondmuziek in de Bavo in Spaanse sferen
Datum:
30 augustus 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:00u - 19:45u
Omschrijving:

Op zondag 30 augustus wordt om 19:00 uur in de Grote of St. Bavokerk in het kader van de reeks ‘Zomeravondmuziek in de Bavo’ een vesper uitgevoerd door de Oude Bavocantorij en Suzanne Groot (viool). Thema van deze vesper zijn werken van Spaanse componisten zoals Granados en Albéniz.

Beide componisten zijn wellicht vooral bekend als pianocomponisten. Hun repertoire is echter breder en veelzijdiger dan dat. Zij hebben beiden een rijk oeuvre aan kamer- en koormuziek achtergelaten. De componisten waren goed met elkaar bevriend en dat is natuurlijk ook de reden om in deze vesper werken van beide componisten uit te voeren. Beiden stierven relatief jong in hun 49e levensjaar. Naar aanleiding van de dood van Granados merkte Claude Debussy op: ‘Hij had de geest van een genie’ en pianist Rubenstein zei over de werken van Albéniz: ‘Ik vond in hem een componist die het uiterste vraagt van mijn kunnen’.

Suzanne Groot is een Haarlemse violiste die ook op bijzondere plekken te musiceert. Ooit speelde zij in de serie 'Bach in de bagger' in bouwputten om het publiek op een speelse manier in aanraking te laten komen met klassieke muziek.

Zondag 30 augustus 19:00 uur Oude Bavo Cantorij o.l.v. Anton Pauw m.m.v. Suzanne Groot, viool Spaanse devotie: werken van o.a. Granados en Albéniz. Toegang vrij (vrijwillige bijdrage).

Adres:
Grote of St. Bavokerk Haarlem
Postcode:
2011RD
Plaats:
Haarlem (Boek overnachting in Haarlem)
Dagje uit in Haarlem | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Choral Evensong (meer Choral Evensong)
Uitvoering:
Anders
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Oude Bavo Cantorij Haarlem o.l.v. Anton Pauw en Suzanne Groot (viool)

Entreeprijs:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.bavo.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Zomeravondmuziek in de Bavo.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-08-14 10:00:00

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar