Christelijke Muziek & Concertagenda

Zomeravondmuziek in de Bavo: In memoriam Klaas Bolt Haarlem, Noord-Holland


Naam:
Zomeravondmuziek in de Bavo: In memoriam Klaas Bolt
Datum:
2 augustus 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:00u - 19:45u
Omschrijving:

Op zondag 2 augustus wordt om 19:00 uur door Anton Pauw en Jos van de Kooy in de reeks ‘Zomeravondmuziek in de Bavo’ een herdenkingsconcert uitgevoerd ter nagedachtenis van Klaas Bolt die 25 jaar geleden overleed.

Klaas Bolt is een naam die veel orgelliefhebbers nog het hart sneller doet kloppen. Hij werd in 1927 in Appingedam geboren als zoon van een onderwijzer, die tevens koordirigent en kerkorganist was. Daardoor was Klaas Bolt voorbestemd voor het onderwijs (hij bezocht korte tijd de kweek-school), maar kwam hij ook al vroeg in aanraking met de muziek. Hij studeerde in Utrecht aan het Conservatorium, waar zijn uitzonderlijke begaafdheid voor improvisatie bleek. In 1952 werd hij vaste bespeler van het Christiaan Müller-orgel in de Grote of Sint-Bavokerk in Haarlem. Hij 'deelde' dit instrument met de stadsorganisten Piet Kee en Albert de Klerk. Naast zijn vaste aanstelling in Haarlem trad Klaas Bolt ook vaak op als concertorganist in binnen- en buitenland en was hij zeer actief als docent aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Ook gaf hij improvisatiecursussen in de Verenigde Staten.

Klaas Bolt was niet alleen organist, maar nog meer kerkmusicus die zijn spel uitdrukkelijk in dienst stelde van de protestantse gemeentezang. Hij nam daarom ook het initiatief tot de oprichting van de ‘Oude Bavo Cantorij’ van de Grote Kerk in Haarlem.

In het concert nemen de opvolgers van Klaas Bolt, stadsorganist Jos van de Kooy en stads- en kerk-organist Anton Pauw de bezoekers mee in het rijke en gevarieerde oeuvre van Klaas Bolt.

Adres:
Grote of St. Bavokerk
Postcode:
2011RD
Plaats:
Haarlem (Boek overnachting in Haarlem)
Dagje uit in Haarlem | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Klassiek
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Jos van der Kooy en Anton Pauw

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.bavo.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Zomeravondmuziek in de Bavo.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-07-05 17:40:41

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar