Christelijke Muziek & Concertagenda

Zomeravondmuziek in de Bavo: Maria Magdalenavesper Haarlem, Noord-Holland


Naam:
Zomeravondmuziek in de Bavo: Maria Magdalenavesper
Datum:
19 juli 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:00u - 19:45u
Omschrijving:

Op zondag 19 juli wordt om 19:00 uur een bijzondere vesper uitgevoerd, die in het teken staat van Maria Magdalena. Dit vanwege haar gedachtenisdag op 22 juli aanstaande. Maria Magdalena was aanwezig bij de kruisiging van Jezus en zij was de eerste die hij ontmoet na de opstanding. Een personage die in de loop van de geschiedenis verweven is met onjuiste interpretaties en verhalen: prostituee, gevlucht naar Frankrijk, gehuwd met Jezus?

Over deze vrouw heeft Vincent D’Indy een cantate geschreven. De cantate wordt uitgevoerd door zangeres Martha Bosche, de vrouwen van de Oude Bavocantorij en Klaas Koelewijn (harmonium). Ook harpiste Milou de Rooij werkt aan deze vesper mee. Milou de Rooij en Martha Bosch leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam. Hun beider passie voor de kamermuziek resulteerde in een samenwerking die uiteindelijk gestalte kreeg in het Duo Rooij-Bosch. De bijzondere combinatie van harp en zang inspireert de twee jonge, gepassioneerde musici iedere keer opnieuw om hun affiniteit met de liedkunst en de kamermuziek samen te uiten.

D'Indy was afkomstig uit een Zuid-Franse adellijke familie in Vivarais (Ardèche). Na de school studeerde hij eerst rechten, maar hij koos al spoedig voor de muziek. Hij speelde piano, cello, cornet en slagwerk en werkte in verschillende orkesten.

Zondag 19 juli Martha Bosch, sopraan; Milou de Rooij, harp; Klaas Koelewijn, harmonium; vrouwen van de Oude Bavo Cantorij Vesper rondom Maria Magdalena o.a. Vincent d’Indy, Cantate ‘Sainte Marie-Madeleine'. Toegang vrij (vrijwillige bijdrage).

Adres:
Grote of St. Bavokerk Haarlem
Postcode:
2011RD
Plaats:
Haarlem (Boek overnachting in Haarlem)
Dagje uit in Haarlem | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Martha Bosch, sopraan; Milou de Rooij, harp; Klaas Koelewijn, harmonium; vrouwen van de Oude Bavo Cantorij

Entreeprijs:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.bavo.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Zomeravondmuziek in de Bavo.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-06-22 20:41:51

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar