Christelijke Muziek & Concertagenda

Utrecht String Quartet: Beethoven, Kreisler, Glazoenov Ede, Gelderland


Naam:
Utrecht String Quartet: Beethoven, Kreisler, Glazoenov
Datum:
30 januari 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
2000u - u

Omschrijving:

Het strijkkwartet is de symfonie van de kamermuziek. Maar meer nog dan in de symfonie uitten componisten hun persoonlijkste gevoelens in het strijkkwartet. Het Utrecht String Quartet weet daar wel raad mee en speelt drie topwerken van Beethoven, Glazoenov en Kreisler uit het enorme strijkkwartetrepertoire.

Beethoven, Glazoenov en Kreisler
“Je denkt toch niet dat ik rekening houd met jouw ellendige viool als ik getroffen word door een bepaald gevoel?” Op die manier zou Beethoven ooit zijn uitgevaren tegen een bevriende violist, nadat die klaagde over de moeilijkheid van Beethovens strijkkwartetten. Beethoven was de eerste die het strijkkwartet tot ware kunst verhief. Velen zouden in zijn voetsporen volgen en daarmee groeide het genre uit tot de symfonie van de kamermuziek. Maar meer nog dan in de symfonie uitten componisten, zoals Beethoven, hun persoonlijkste gevoelens in het strijkkwartet. Het Utrecht String Quartet weet daar wel raad mee en speelt drie topwerken van Beethoven, Glazoenov en Kreisler uit het enorme strijkkwartetrepertoire.

Utrecht String Quartet
In de internationale pers gooide het Utrecht String Quartet al hoge ogen met hun bejubelde cd-reeks rond muziek van Glazoenov. Kwaliteitskrant The New York Times bestempelde hun interpretaties als "vitaal, direct en karaktervol." Voortdurend is het vierkoppige ensemble op zoek naar onbekende en zoekgeraakte meesterwerken. In de Edesche Concertzaal koppelen ze Beethovens beroemde Tweede Razumovsky-kwartet aan het Strijkkwartet van vioolvirtuoos Fritz Kreisler en de vijf sfeervolle Noveletten van Glazoenov. Beluister het magistrale Utrecht String Quartet in de drie van de mooiste Romantische strijkkwartetten.

Adres:
Amsterdamseweg 9
Postcode:
6711 BE
Plaats:
Ede (Boek overnachting in Ede)
Dagje uit in Ede | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Utrecht String Quartet
Eeva Koskinen
Katherine Routley
Mikhail Zemtsof
Sebastian Koloski

Entreeprijs volwassenen:
€ 24,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Nee
Lift:
Nee

Internetadres:
https://tickets.edescheconcertzaal.nl/nl/tickets/353-beethoven-kreisler-glazoenov-utrecht-string-quartet
Email adres:
info apenstaartje edescheconcertzaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Edesche Concertzaal.
Telefoon:
+31 318 200 214


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-06-09 15:23:49

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar