Christelijke Muziek & Concertagenda

Deirdre Angenent (sopraan) - De avond valt, de dichters ontwaken - Edesche Liedrecitals Ede, Gelderland


Naam:
Deirdre Angenent (sopraan) - De avond valt, de dichters ontwaken - Edesche Liedrecitals
Datum:
16 januari 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
2000u - u

Omschrijving:

Ster-sopraan Deirdre Angenent zingt liefdesliederen van grote componisten. Dvorák, Richard Strauss, maar ook Barber en Copland, uitten hun romantische gevoelens in muziek. Samen met pianist Peter Nilsson verzamelde Deirdre de mooiste liederen over de liefde en de nacht.

De liefde en de nacht
Patty Smith zong het al: ‘Because the night belongs to the lovers’. Ook klassieke componisten raakten op stoom als het over de liefde gaat. Ster-sopraan Deirdre Angenent zingt de mooiste liederen over zwoele liefdesnachten en sluimerende ochtenden. Juist de nacht is het domein van romantische gevoelens en gedachten. Dvorák wist er alles van toen hij zijn Liefdesliederen, op. 83 componeerde. Verscheurd door liefdesverdriet vond hij troost in de Tsjechische volkspoëzie.

Deirdre Angenent en Peter Nilsson
Sopraan Deirdre Angenent is een rijzende ster aan het Nederlandse vocalistenfirmament. Zo viel ze in 2014 maar liefst drie keer in de prijzen in de finale van het 50ste Internationaal Vocalisten Concours (IVC) in Den Bosch. Ze won de publieksprijs, de Opera Nederland prijs en ook de Brava publieksprijs. In Peter Nilsson vindt ze een toegewijde partner. Als vaste pianist van sopraan Charliotte Margiono kent hij de kneepjes het begeleidersvak.

Wat de Nederlandse pers over Deirdre zegt:
‘Haar stem is een ruwe diamant en haar sopraan sterk, sonoor en stralend [...] Ga dit nog beluisteren, voordat Deirdre Angenent naar het buitenland verdwijnt om carrière te maken.’ (Mark Duijnstee in Opera Nederland)

Adres:
Amsterdamseweg 9
Postcode:
6711 BE
Plaats:
Ede (Boek overnachting in Ede)
Dagje uit in Ede | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Deirdre Angenent
Peter Nilsson

Entreeprijs volwassenen:
€ 27,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Nee
Lift:
Nee

Internetadres:
https://tickets.edescheconcertzaal.nl/nl/tickets/374-deirdre-angenent-sopraan-de-avond-valt-de-dichters-ontwaken-edesche-liedrecitals
Email adres:
info apenstaartje edescheconcertzaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Edesche Concertzaal.
Telefoon:
+31 318 200 214


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-06-09 15:21:36

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar