Christelijke Muziek & Concertagenda

Kerst met Bach - Ton Koopman en Tini Mathot Ede, Gelderland


Naam:
Kerst met Bach - Ton Koopman en Tini Mathot
Datum:
18 december 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
2000u - u
Omschrijving:

Vier Advent en Kerst in de Edesche Concertzaal. Ton Koopman en Tini Mathot spelen een sfeervol recital rond kerstklassiekers uit de Duitse en Franse oude muziek. De rode draad in het concert is muziek van de familie Bach. Zo klinken onder meer de beroemde koraalbewerking ‘Nun komm, der Heiden Heiland’ van vader Bach en het Concert voor twee klavecimbels van zoon Wilhelm Friedemann.

Muziek van de familie Bach
Het echtpaar Ton Koopman en Tini Mathot speelt een sfeervol recital met onder andere kerstklassiekers uit de familiekring van Johann Sebastian Bach. Zo klinken onder meer de beroemde koraalbewerking ‘Nun komm, der Heiden Heiland’ van vader Bach, het Concert voor twee klavecimbels van zoon Wilhelm Friedemann en een Fantasie van diens broer Carl Philipp Emanuel Bach.

Muziek voor twee klavecimbels
Alleen voor dit concert zijn Ton Koopman en Tini Mathot met twee klavecimbels in de Edesche Concertzaal te beluisteren. Extra bijzonder is dan ook de transcriptie die beide klavecinisten spelen van Bachs beroemde Preludium en Fuga in F, BWV 547. Hij componeerde het oorspronkelijk voor orgel, maar dat dit ook uitstekend op twee klavecimbels klinkt, daarvan leveren Ton Koopman en Tini Mathot u graag het bewijs. Natuurlijk kan organist Ton Koopman het niet laten ook het Ypma-orgel van de Edesche Concertzaal te bespelen. Hierop speelt hij de koraalbewerking ‘Wie schön leuchtet der Morgenstern’ van Dietrich Buxtehude, een componist waar Bach veel bewondering voor had, en een Noël van Louis-Claude Daquin, een Franse tijdgenoot van Bach.

Ton Koopman en Tini Mathot
Al decennialang behoort Ton Koopman tot de nestors van de internationale oude-muziekbeweging. Als Bach-specialist pur sang kent hij alle ins en outs van de Bach-familie. Tini Mathot werkt nauw met haar echtgenoot samen. Gezamenlijk treden ze regelmatig op en brengen talrijke bekende én onbekende werken ten gehore. Samen waren Tini Mathot en Ton Koopman te horen op de grote internationale podia, zoals de Wiener Musikverein, het Metropolitan Museum in New York en het Chatelet Theater in Parijs. Beluister deze twee grootmeesters van de oude muziek in de aangename sfeer van de Edesche Concertzaal.

Adres:
Amsterdamseweg 9
Postcode:
6711 BE
Plaats:
Ede (Boek overnachting in Ede)
Dagje uit in Ede | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Ton Koopman
Tini Mathot

Entreeprijs volwassenen:
€ 24,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Nee
Lift:
Nee

Internetadres:
https://tickets.edescheconcertzaal.nl/nl/tickets/352-kerst-met-bach-ton-koopman-en-tini-mathot
Email adres:
info apenstaartje edescheconcertzaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Edesche Concertzaal.
Telefoon:
+31 318 200 214


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-06-09 15:17:39

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar