Christelijke Muziek & Concertagenda

Violisten in concert Middelburg, Zeeland


Naam:
Violisten in concert
Datum:
30 mei 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:30u
Omschrijving:

Op zaterdag 30 mei a.s. om 20 uur organiseert de Stichting Kerk biedt Podium een concert in de Doopsgezinde kerk aan de Lange Noordstraat 62 te Middelburg. De jonge getalenteerde violisten Tessa van Buuren en Jeanine Melis spelen dan werken van Bach, Prokofiev en Saint-Saëns in een programma met als titel 'Violisten in Concert'. Zij worden daarbij begeleid door pianiste Reineke Broekhans.

Beide violisten studeren nog aan het Conservatorium Tilburg maar zijn actief in het concertleven als soliste of als lid van orkesten en ensembles. De Brabantse Tessa Van Buuren (1992) richt zich op dit moment vooral op kamermuziek. Zij speelt in diverse gezelschappen muziek vanaf de barok tot aan hedendaagse muziek. Sinds 2012 specialiseert zij zich in barokinterpretatie bij Chris Duindam en vanaf januari 2015 is zij verbonden als docente aan het Centrum voor de Kunsten in Oosterhout.

Zeeuws Jeugdorkest
De Zeeuwse Jeanine Melis (1994) kwam via de Talentenklas van de Zeeuwse Muziekschool op het Conservatorium te Tilburg en werkt nu regelmatig mee aan muziekprojecten en -manifestaties . Ook zij treedt vaak op, solistisch en in diverse ensembles en orkesten. Van 2007 t/m 2013 speelde Jeanine in het Zeeuws Jeugdorkest , waarvan het laatste jaar als concertmeester.
Jeanine en Tessa vormen samen het vioolduo 'Fervore' en worden bij dit concert begeleid door de kamermusicus-pur-sang Reineke Broekhans. Reineke won als soliste diverse prijzen, maar haar hart gaat uit naar kamermuziek. In 2000 slaagde ze dan ook cum laude voor deze specialisatie aan het Rotterdams Conservatorium. Reineke Broekhans is als corepetitor en docente verbonden aan de conservatoria van Tilburg en Rotterdam.
Tijdens het concert zullen onder meer twee partitas van Bach, een sonate van Prokofiev en Havanaise van Saint-Saëns ten gehore worden gebracht. 
Er is geen toegangsprijs, maar een collecte bij de uitgang.



Adres:
Doopsgezinde kerk Lange Noordstraat 62 Middelburg
Postcode:
4331 CE
Plaats:
Middelburg (Boek overnachting in Middelburg)
Dagje uit in Middelburg | Activiteiten Zeeland

Provincie:
Zeeland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Instrumentaal
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Jeanine Melis en Tessa van Buuren, viool;
Reineke Broekhans, piano

Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.kerkbiedtpodium.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Kerk biedt Podium.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-05-28 21:11:14

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar