Christelijke Muziek & Concertagenda

Evensong Haastrecht, Zuid-Holland


Naam:
Evensong
Datum:
30 mei 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.00u - 21.30u
Omschrijving:

Op zaterdag 30 mei zingen Ars Musica Meisjeskoor en Jong Mannenkoor o.l.v. Arjen J.A. Uitbeijerse in een Choral Evensong in de Oude Kerk te Haastrecht.

Een Choral Evensong is een Engelstalige vesperdienst uit de Anglicaanse traditie, doorgaans gehouden op de grens van middag en avond.

Het dagelijks zingen van de Evensong behoort in Engeland tot de vaste taken van ieder koor, verbonden aan kerk, kathedraal of college. Het is dan ook niet verwonderlijk dat vele (Engelse) componisten zich hebben toegelegd op het schrijven van muziek die in deze Choral Evensongs kan worden gezongen. De liturgie van de Choral Evensong is al eeuwenlang dezelfde en staat als een huis met gezongen gebeden, psalmen, twee schriftlezingen (Lessons), gevolgd door de Canticles, bestaande uit het Magnificat (lofzang van Maria) en het Nunc Dimittis (lofzang van Simeon).

De muziek is in de Choral Evensongs de religieuze en artistieke voertaal. Zo is deze Evensong in Haastrecht een moment om tot rust te komen, je hart op te halen, te mediteren en te genieten van geïnspireerde schoonheid.

Ars Musica Meisjeskoor en Jong Mannenkoor, bestaande uit talentvolle en ambitieuze jonge zangers, zingen als gemengd ensemble tijdens deze dienst. Prachtige Engelse koorwerken van o.a. Ebdon, Stanford en Attwood Walmisley worden uitgevoerd en de aanwezigen kunnen meezingen met een aantal aansprekende hymns, Engelse liederen. De lezingen worden verzorgd door Lute-Geert Verdouw. Het orgel wordt bespeeld door Gerben Budding.

Adres:
Kerkstraat 1, `
Postcode:
2851 BT
Plaats:
Haastrecht (Boek overnachting in Haastrecht)
Dagje uit in Haastrecht | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Choral Evensong (meer Choral Evensong)
Uitvoering:
Koor en Orgel

Uitvoerenden:
Ars Musica Meisjeskoor en Jong Mannenkoor o.l.v. Arjen J.A. Uitbeijerse

Gerben Budding Orgel

Entreeprijs volwassenen:
€ 12,50
Entreeprijs kinderen:
€ 7,50


Internetadres:
http://www.stichtingarsmusica.nl
Email adres:
info apenstaartje stichtingarsmusica.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Ars Musica.

Kaarten:
www.stichtingarsmusica.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-05-11 23:03:40

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar