Christelijke Muziek & Concertagenda

Uniek bevrijdingsconcert Dolfinarium Harderwijk, Gelderland


Naam:
Uniek bevrijdingsconcert Dolfinarium
Datum:
9 april 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:15u - 22:15u
Omschrijving:

UNIEK BEVRIJDINGSCONCERT DOLFINARIUM HARDERWIJK

Harderwijk - Het is dit jaar 70 jaar geleden dat Nederland is bevrijdt van de bezetters tijdens 2e Wereld Oorlog. Ter herinnering hieraan wordt op donderdag 9 april 2015 in het DolfijndoMijn van het Dolfinarium in Harderwijk een uniek bevrijdingsconcert gegeven met als thema “HARDERWIJK VRIJ”.

Dit concert begint om 20.00 uur en de poorten van het Dolfinarium gaan om 19.15 uur open. Het concert is de aftrap van vele bijzondere bevrijdingsevenementen in Harderwijk en in het hele land.

Het DolfijndoMijn is een unieke locatie en het is heel bijzonder om hier een concert te geven. Tijdens het concert “HARDERWIJK VRIJ” zal naast de bekende pianovirtuoos Jan Vayne, ook de getalenteerde violiste Lenneke Dijkens optreden. Regionale koren, waaronder het Ermelo’s Mannenkoor en Interkerkelijk Mannenkoor Euterpe uit Voorthuizen zullen deze avond een gevarieerd programma uitvoeren. Wilma Schouten en Bert Elbertsen zullen de koren begeleiden.

Muzikaal zal het regionaal bekende koperensemble Gelre Brass uit Harderwijk meewerken aan deze avond en zal Chr. Show & Marchingband Jubal uit Dedemsvaart gekleed in militaire uniform een bijzonder aandeel leveren aan de avond.

Dit concert zal een “Feest van herkenning” worden. Niet alleen muziek uit de periode van de oorlog zal klinken, maar ook hedendaagse muziek die betrekking heeft op het herdenken en bevrijding van de 2e Wereld Oorlog.

Naast muziek zal er volop aandacht zijn aan beleving. Harderwijker Ton Pors zal een bijzondere presentatie maken op de grote beeldschermen in DolfijndoMijn waarbij de bezoekers ook visueel meegenomen worden.

Stadsdichter Theo Bakker zal een gedicht voordragen dat hij voor deze gelegenheid heeft geschreven. Natuurlijk zullen ook de dolfijnen ook een prominente rol krijgen tijdens dit unieke concert!

Kortom, een concert wat u niet mag missen.

Kaarten voor dit concert zijn te bestellen via het e-mailadres harderwijkvrij@dolfinarium.nl, telefonisch (dagelijks tussen 9.00 – 17.00 uur) op 0341 467467 of aan bij de receptie van het Dolfinarium Harderwijk, dagelijks van 9.00 – 17.00 uur. Kaarten kosten in de voorverkoop € 10,00 per stuk. Indien voorradig aan de receptie van het park op 9 april a.s. zelf (vanaf 19.00 uur) € 12,50 per stuk.

Adres:
Strandboulevard Oost 1
Postcode:
3841AB
Plaats:
Harderwijk (Boek overnachting in Harderwijk)
Dagje uit in Harderwijk | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
- Jan Vayne, vleugel
- Lenneke Dijkens, viool
- Wilma Schouten, dwarsfluit / vleugel
- Bert Elbertsen, vleugel
- Theo Bakker, stadsdichter
- Ermelo's Mannenkoor
- Interkerkelijk Mannenkoor Euterpe Voorthuizen
- Gelre Brass Harderwijk
- Chr. Muziekvereniging Jubal Dedemsvaart

Entreeprijs:
€ 10,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Opmerking toegankelijk:
Graag van te voren aanmelden
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.dolfinarium.nl
Email adres:
harderwijkvrij apenstaartje dolfinarium.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Jan Vayne, vleugel / Lenneke Dijkens, viool / Interkerkelijk Mannenkoor Euterpe Voorthuizen.
Telefoon:
0341 467467


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-03-31 09:54:11

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar