Christelijke Muziek & Concertagenda

Concertante in Concert Bleiswijk, Zuid-Holland


Naam:
Concertante in Concert
Datum:
18 april 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:30u
Omschrijving:

Koorvereniging Concertante geeft op zaterdag 18 april a.s. om 20.00 uur een concert in de Dorpskerk te Bleiswijk. Dit in samenwerking met de Stichting “Vrienden van de Dorpskerk”.

Het gemengde koor Concertante werd opgericht in 1998. Werden de eerste jaren de repetities nog gehouden in Scheveningen, sinds enkele jaren repeteert het koor in de aula van het Corbulo College te Voorburg.
Het koor bestaat uit ongeveer 75 zeer enthousiaste zangers en zangeressen en verwierf bekendheid door het veelzijdige repertoire. Bij de vertolking van Engelse Hymns en Carols, o.a. van Sir David Willcocks en John Rutter, komt de geliefde Engelse koorklank tot uiting.

Naast jaarlijkse eigen concerten heeft het koor aan vele grote en bijzondere projecten haar medewerking verleend.
Tot 2001 maakte Concertante deel uit van het koor van Tom Parker’s “The New London Chorale”, in 2002 gevolgd door “The Christmas Proms” in diverse grote concertzalen in Nederland en vanaf 2006 door de Kerstconcerten in de Oude Kerk van Delft met bijzondere en bekende solisten. Concertante maakte ook diverse concertreizen naar o.a. Duitsland, Engeland en België. De laatste jaren is het koor ook regelmatig te zien via het bekende EO televisieprogramma “Nederland Zingt”.

Concertante stond vele jaren onder leiding van Gerard Brëas, maar sinds 1 januari 2015 is het dirigentenstokje overgenomen door Daniël Rouwkema. Hij was al vroeg op het muzikale terrein actief. Al jong componeerde en arrangeerde hij muziek, hetgeen een sterke impuls kreeg na zijn kennismaking met de Engelse koormuziek. In januari 2002 vertrok hij naar Engeland waar hij werd benoemd als zanger in het kathedrale koor van Chester Cathedral in Engeland. Vanaf 2003 bekleedde hij de prestigieuze post van Master of Music in St. George Belfast, waar hij als organist tevens verantwoordelijk was voor het jongens- en mannenkoor. In 2005 keerde hij terug naar Nederland, waar hij het Martini Jongenskoor Groningen oprichtte en o.a. werd benoemd als dirigent van het kamerkoor Choral Voices, kamerkoor Canticum Groninghae en Kamerkoor Magnificat. Zijn werken voor koor en orgel lijken in Engelse kerken en kathedralen geboren. Geïnspireerd door grootheden als Herbert Howells (1892-1983) en John Rutter (1945-) schrijft hij toegankelijke melodieën en zettingen, gebaseerd op liturgische teksten en geliefde hymnen uit de Anglicaanse traditie. Concertante is erg blij met haar nieuwe en enthousiaste dirigent.

Adres:
Kerkstraat 4
Postcode:
2665 BE
Plaats:
Bleiswijk (Boek overnachting in Bleiswijk)
Dagje uit in Bleiswijk | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor en Orgel
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Engelse koormuziek

Uitvoerenden:
Koor Concertante o.l.v. Daniël Rouwkema
Sae-joung Kim - Sopraan
Wybe Kooijmans - Orgel

Entreeprijs:
€ 10,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.concertante.nu
Email adres:
info apenstaartje concertante.nu
Meer concerten:
Alle concerten van Concertante.
Telefoon:
06 204 909 47

Kaarten:
via info@concertante.nu

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-03-30 20:41:18

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar