Christelijke Muziek & Concertagenda

Oratorium "Het Nieuw Jeruzalem" Den Ham, Overijssel


Naam:
Oratorium "Het Nieuw Jeruzalem"
Datum:
30 mei 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.00u - 22.00u
Omschrijving:

Samenwerken en samengaan
Met voldoende inzet en goede wil levert samenwerking veel op. Die winst van samenwerking ervaren de twee gemengde zangkoren in Den Ham. Vanaf januari 2014 trekken Hervormd Zangkoor en Looft den Heer met veel enthousiasme gezamenlijk op. In december j.l. liet het door de samenvoeging ontstane koor al met succes van zich horen.
Aan de uitvoering van een concert op 30 mei a.s. wordt de laatste hand gelegd. Het moet in de Dorpskerk een heel mooie avond worden, waarin meer dan 70 stemmen met een groot orkest onder leiding van dirigent Jan van Dijk het oratorium "Het Nieuw Jeruzalem" uitvoeren. Met dit concert als afsluiting van de “snuffelperiode” willen beide verenigingen werken aan de toekomst. Doelstelling is de lofzang in Den Ham gaande te houden en nieuw elan te creëren.

Oratorium “Het Nieuw Jeruzalem”
(muziek J. Bredewout, tekst H. de Ruiter, bewerking J. van Dijk)
In dit stuk staat de komst van de nieuwe hemel en de nieuwe aarde centraal.
In grote lijnen wordt het visioen van de apostel Johannes op Pathmos (de Openbaring van Johannes) gevolgd. We horen Zacharia profeteren van die stad van vrede en gerechtigheid. De vraag van de discipelen aan de Here Jesus over het “wanneer” van Zijn wederkomst, de gelijkenis van de wijze en dwaze maagden en het Dies Irea bepalen ons bij de ernst van het onderwerp. De troostvolle aankondiging van de bruiloft van het Lam en het lied van de overwinnaars voeren ons naar de bede: Kom, Here Jezus, kom! Zo wil dit werk een uitdrukking zijn van het intense verlangen van de gelovigen van alle tijden, die, vertrouwend op Gods Woord, uitzien naar de dag waarop Zijn rijk van vrede en gerechtigheid zal aanbreken.
Alle tranen zullen dan gedroogd zijn als de gelovigen uit alle windstreken samenstromen in het Jeruzalem dat uit de hemel neerdaalt en waar Christus als Koning heerst.
Dirigent Jan van Dijk heeft het stuk, met in het nederlands geschreven teksten van H. de Ruiter en de compositie van J. Bredewout, van een passende bewerking voorzien. Tussen diverse delen van het stuk worden toepasselijke Bijbelteksten gelezen.
In 2010 en 2013 heeft Den Ham al kennis gemaakt met het werk van Bredewout en de Ruiter, namelijk bij de uitvoering van de oratoria De Schepping en Van Liefde Ongekend.

De samenwerkende koren nodigen u van harte uit op 30 mei het concert bij te wonen.

Adres:
Hervormde Kerk, Brink 4, Den Ham
Postcode:
7683 PB
Plaats:
Den Ham (Boek overnachting in Den Ham)
Dagje uit in Den Ham | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Oratorium (meer Oratorium)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
samenwerkende koren Hervormd Zangkoor / Looft den Heer, het orkest van Wassenaar Consort, Arjan en Edith Post, J. Bredewout

Entreeprijs volwassenen:
€ 10,00
Entreeprijs kinderen:
Nog onbekend

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Email adres:
ghkollenstaart apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Hervormd Zangkoor/Looft den Heer.
Telefoon:
0546-671963

Kaarten:
€ 10,00

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-03-28 14:48:20

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar