Christelijke Muziek & Concertagenda

BACH AAN HET WOORD 'Jesu, Meine Freude' Ede, Gelderland


Naam:
BACH AAN HET WOORD 'Jesu, Meine Freude'
Datum:
1 mei 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:30u - 21.45u
https://www.youtube.com/watch?v=WD6vXkvitl4
Omschrijving:

Sprankelend concert BACH AAN HET WOORD voorafgegaan door een meezing-workshop Bachkoralen in Ede en Dordrecht door Kamerkoor Ars Musica o.l.v. Patrick van der Linden.

Kamerkoor Ars Musica wordt geroemd om haar bijzondere concerten en programma’s. Sinds de oprichting in 2008 staat het jonge, professionele Kamerkoor Ars Musica onder de artistieke leiding van chef-dirigent Patrick van der Linden. Bezoekers van de concerten van het jonge ensemble omschrijven deze als zeer indrukwekkend, sfeervol en feestelijk om mee te maken.

In 2013 startte het jonge koor zijn bijzondere meerjarenproject ‘BACH AAN HET WOORD’ met een serie presentatieconcerten, die door het aanwezige publiek uiterst enthousiast werden ontvangen en als ‘feestelijk en meesterlijk’ blijvend zullen worden herinnerd.

Zingt u graag en bent u fan van Bach? Kom dan naar de meezing-workshop Bachkoralen. Samen met de professionele zangers van Kamerkoor Ars Musica en onder de inspirerende leiding van Patrick van der Linden studeert u twee Bachkoralen in. Ook zal er aandacht worden besteed aan achtergrondinformatie over het zingen van Bach’s meesterlijke koralen en krijgt u, zo nodig, tips van de zangers over het juiste stemgebruik.

Na de meezing-workshop Bachkoralen kunt u direct genieten van het prachtige concert van Kamerkoor Ars Musica met als centraal motet ‘Jesu meine freude’BWV 227.

BACH AAN HET WOORD

‘BACH AAN HET WOORD’ is het meerjarenproject van Stichting Ars Musica, in 2013 ingezet en zeer positief in de media ontvangen. De kerkmuziek van Bach vormt de rode draad in BACH AAN HET WOORD. Bach’s cantates en motetten staan centraal en hierin komt Bach aan het woord. Vanuit dit woord worden lijnen getrokken naar andere tijden en naar andere composities. Dit muzikale bouwwerk als geheel vormt het lofoffer, de liturgie: een muzikale liturgie waarin Bach aan het woord is. Ieder programma krijgt, gekoppeld aan het kerkelijk jaar, een opdrachtcompositie: Voor dit concert is de toonaangevende jubilaris Daan Manneke gevraagd een werk te componeren, gerelateerd aan de thema’s waardoor er een doorgaande lijn ontstaat in een muzikale liturgie. Met dit project komt Bach aan het woord en wordt Bach aan het Woord verbonden.

Adres:
Oude Kerk, Grotestraat 58
Postcode:
6711 AN
Plaats:
Ede (Boek overnachting in Ede)
Dagje uit in Ede | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)

Uitvoerenden:
Kamerkoor Ars Musica
Patrick van der Linden, Dirigent
Gerben Budding, Continuo
Elske Tinbergen, Cello

Entreeprijs volwassenen:
€ 25,00
Entreeprijs kinderen:
€ 12,00


Internetadres:
http://www.stichtingarsmusica.nl
Email adres:
info apenstaartje stichtingarsmusica.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Ars Musica.

Kaarten:
www.stichtingarsmusica.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-03-25 21:48:46

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar