Christelijke Muziek & Concertagenda

Gezonde muziek Delft, Zuid-Holland


Naam:
Gezonde muziek
Datum:
30 mei 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
13:00u - 17:00u
Omschrijving:

De stichting Kerkconcerten Delft organiseert voor haar Vriendenkring voor de vierde keer een Orgel fietstour onder het motto ”Gezonde muziek”. Er worden minder bekende orgels in Delft en omgeving bezocht die een bezoek waard zijn. Bas de Vroome, docent aan het Codard en organist van de historische Oude en de Nieuwe kerk van Delft begeleid deze tocht. Medewerking door Sarah Leemans – zang.
De start is in de RK Fransiscus en Clarakerk te Delft. Deze kerk heeft 2 orgels. Het hoofdorgel is van Maarschalkerweerd, twee klavieren en een vrij pedaal en het huiskamerorgel is van Verschueren: twee klavieren en vrij pedaal. Dit orgel was van Pierre van Hauwe, bekend organist en organisator. De fraaie kerk heeft ook zijn historie: 1880
Orgel twee is ook een RK kerk te Kethel: St. Jacobuskerk. Ook deze kerk dateert van rond 1880 en daar vinden we een orgel van Gradus en Henricus Gradussen (1895). Dit orgel is in 2009 gerestaureerd. De omvang is tweeklavieren en een aangehangen pedaal.
Orgel drie is te vinden in de Protestantse kerk van Kethel. De kerk is van 1630 en het Leichel orgel uit 1885. Het orgel omvat twee klavieren en pedaal. De kerk dateert in oorsprong uit de 10e eeuw en in 1630 herbouwd.
De route start om 13.00 uur in de Raamstraat te Delft. Deze kerk ligt vlak bij het station in het z.g. Westerkwartier. Parkeeropties in de omgeving of P&R ( € 5 p.d.) Per fiets door het groene Abtswoudse bos naar Kethel. Afstand naar Kethel ca. 8 km en de volgende kerk 1 km. Koffie en thee staan klaar in de Prot. Kerk. Rond 17 uur hopen we weer terug te zijn in Delft.
Inschrijving tot 25 mei via skd@kpnmail.nl, of St. Kerconcerten Delft Wielengahof 23 2625 LJ Delft. kosten pp € 10,- Informatiefolder en koffie inbegrepen.

Adres:
Raamstraat 78
Postcode:
2613SE
Plaats:
Delft (Boek overnachting in Delft)
Dagje uit in Delft | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Klassiek

Uitvoerenden:
Bas de Vroome - orgel en toelichting
Sarah Leenmans - zang

Entreeprijs:
€ 10,00

Rolstoeltoegankelijk:
Onbekend
Weer:
Buitenlucht en Overdekt

Internetadres:
http://www.kerkconcertendelft.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Bas de Vroome -orgel en Sarah Leenmans -zang.
Telefoon:
06-51146857

Kaarten:
ter plaatse

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-03-22 15:51:00

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar