Christelijke Muziek & Concertagenda

Johannes Passion door Het Kempisch Kamerkoor Eersel, Noord-Brabant


Naam:
Johannes Passion door Het Kempisch Kamerkoor
Datum:
3 april 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 22:30u
https://www.youtube.com/watch?v=OrktUIj1ZVI
Omschrijving:

Johannes Passion van J.S. Bach door Het Kempisch Kamerkoor

Op Goede Vrijdag 3 april voert Het Kempisch Kamerkoor voor de achtste keer de Johannes Passion van J.S. Bach uit. Afgelopen jaar vond deze uitvoering voor het eerst plaats in de kerk van Eersel. Het Kempisch Kamerkoor hecht er sterk aan om dit werk dat speciaal voor de Goede Vrijdag geschreven is ook op die dag uit te voeren. Omdat in de kerk van Reusel de uitvoering niet langer op Goede Vrijdag kan plaatsvinden, heeft het koor besloten een andere locatie te zoeken. In de Willibrorduskerk van Eersel zijn we van harte welkom en het kerkbestuur is er trots op dat dit monumentale werk in hun kerk wordt uitgevoerd.
Wat publiek en uitvoerenden verbindt is de prachtige muziek, waarin gevoelens van diepe duisternis en stralend licht, aanklacht en troost, wanhoop en hoop klinken en herkend worden.
In de Johannes Passion volgt Bach vrijwel letterlijk de tekst van het Evangelie volgens Johannes. De evangelist vertelt over Jezus die verraden wordt door Judas; Petrus die Hem met het zwaard verdedigt, maar later ontkent een volgeling van Hem te zijn; het proces met een belangrijke rol voor ‘het volk’ (het koor); de soldaten die Hem martelen en om Zijn kleren dobbelen; tenslotte de kruisiging en het geloof in de wederopstanding.

Solisten en koor vervullen diverse rollen en het koor overbrugt met schitterende koralen de afzonderlijke scènes. Het Kempisch Kamerkoor wordt wederom begeleid door Concerto Barocco, dat al jaren bewezen heeft een schitterende barokke uitvoering te kunnen verzorgen.
Solisten: Sopraan: Elke Janssens, Altus: Oscar Verhaar, Evangelist, aria’s: Harry van Berne, Basaria’s: Pierre Mak, Christus Frans Kokkelmans, Viola da Gamba: Ralph Rousseau Meulenbroeks
Het geheel staat onder leiding van Cees Wouters.
In de Goede Week is er in de kerk een expositie van kunstwerken die gemaakt zijn door leerlingen uit 3 vwo van de Rythovius College uit Eersel en uit 4 havo van het Pius X-college uit Bladel. De leerlingen hebben hun inspiratie opgedaan tijdens de lessen over het passieverhaal en geven op een creatieve wijze uiting aan hun eigen passie. Het bijzondere is dat op deze manier ook jongeren in contact worden gebracht met de traditie van de Goede Week en de muziek die daarbij hoort.

Op Witte donderdag 2april is er om 20.30 een generale repetitie in de Nikolaaskerk van Valkenswaard. Hier worden de meeste koorwerken uit de Johannes Passion uitgevoerd. De entree voor openbare generale bedraagt 12,50 euro. De muzikale leiding is zoals steeds in handen van Cees Wouters die samen met enkele orkestleden tijdens het concert een toelichting op het werk zal geven. Kaartverkoop via de voorverkoopadressen
( Zie www.kempischkamerkoor.nl/johannes_passion.html) en aan de ingang van de kerk in Valkenswaard

Kaartenverkoop voor het concert op 3 april: www.kempischkamerkoor.nl/johannes_passion.html
Primera Bergeijk, Elsenhof 4 Bergeijk
Podolinea Basemans Bakkerstraat 10 in Reusel:
GrafiKUS Bleijenhoek 13 in Bladel
De Boekenlegger, Nieuwstraat 28A Eersel
Boekhandel Bruna, Meent 26 Veldhoven
Libris Boekhandel Priem, Eindhovenseweg 14-16 Valkenswaard
Op 3 april bij de ingang van de kerk.

1e rang: 30 euro
2e rang: 27 euro
3e rang: 23 euro
info: 0497-516217 / 0620884608 of: www.kempischkamerkoor.nl

Adres:
Kerkstraat 31
Postcode:
5521JK
Plaats:
Eersel (Boek overnachting in Eersel)
Dagje uit in Eersel | Activiteiten Noord-Brabant

Provincie:
Noord-Brabant

Thema:
Pasen
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)

Uitvoerenden:
Het Kempisch Kamerkoor
Concerto Barocco
Ralph Rousseau Meulenbroeks; Viola da Gamba
Elke Janssens; sopraan
Oscar Verhaar; altus
Harry van Berne; Evangelist, aria's
Pierre Mak; Basaria's
Frans Kokkelmans; Christus

Entreeprijs:
€ 30,00


Internetadres:
http://www.kempischkamerkoor.nl
Email adres:
c.vosters1 apenstaartje chello.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Het Kempisch Kamerkoor.
Telefoon:
0497-641210


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-03-20 23:06:35

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar