Christelijke Muziek & Concertagenda

Lenteconcert Baarn, Utrecht


Naam:
Lenteconcert
Datum:
18 april 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
14:30u - 16:30u
Omschrijving:

Lenteconcert op 18 april te Baarn

Zaterdagmiddag 18 april 2015 geeft het Nederlands Concert Mannenkoor (NCM) een Matinee Concert in de Paaskerk, Oude Utrechtseweg 4a, 3743 KN, Baarn. Het optreden in Baarn is een première. De in Baarn zeer bekende bas/bariton Kees de Bruijn zal zijn medewerking verlenen. Aanvang concert 14.30 uur, kerk open 14.00 uur.

Het Nederlands Concert Mannenkoor (NCM)
bestaat uit ruim 100 ervaren zangers die uit geheel Nederland komen. De zangers zijn veelal lid van een plaatselijk of regionaal koor en zijn optimaal gemotiveerd om tijdens de optredens hun faam waar te maken. Het NCM stimuleert naast haar eigen kwaliteitsniveau ook de ontwikkeling van de mannenkoorzang in ons land. Het repertoire bestaat naast religieuze liederen, spirituals en klassieke werken ook uit gedeelten van opera’s, musicals, en andere vormen van lichte muziek. Kortom het NCM heeft een breed en interessant mannenkoor repertoire. Het staat onder leiding van de deskundige dirigent, componist en arrangeur Jimco Zijlstra. De koorsolist is de tenor Folkert Vreeken. De vaste begeleiders zijn Jan Lenselink, vleugel en André van Vliet aan het orgel. Beide muzikale virtuozen zijn bij velen bekend door optredens voor radio en televisie.

Kees de Bruijn bas/bariton
studeerde aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam en was finalist bij de Erna Spoorenberg Vocalisten Presentatie. Hij zong tien jaar bij De Nederlandse Opera, het Huelgas-ensemble, de Nederlandse Bachvereniging en het Groot Omroepkoor. Als liedzanger vormt hij een duo met Harry Schram met wie hij twee CD’s uitbracht.
Hij was dirigent van het Nederlands Motet en Madrigaalkoor, het Groot Soester Operakoor en vervulde gastdirecties bij de Bachcantorij Baarn en het Concertkoor Baarn.
Hij is een bekend gezicht voor de Baarnaars door zijn verrassende optredens. Zo heeft hij optredens in het Baarns Centrum in Charles Dickens-stijl verzorgd rond de Kerstdagen en diverse projecten met scholieren zowel vocaal als instrumentaal opgezet. In de Paaskerkgemeente (PKN) is hij als cantor een zeer gewaardeerde toegevoegde waarde in de eredienst.

Toegangskaarten à € 12,00 zijn te verkrijgen bij:
- Boekhandel Den Boer, Laanstraat 67/69, Baan
- Pelgrim Boeken en Muziek, Brinkzicht 19, Baarn
- telefonisch of per e-mail bij fam. Lentink, tel.
035-5445665, rickylentink@gmail.com
- de koorleden
- voorafgaand aan het concert in de kerk, indien nog
voorradig

Internet: www.ncmonline.nl/

Adres:
Oude UJtrechtseweg 4a
Postcode:
3743KN
Plaats:
Baarn (Boek overnachting in Baarn)
Dagje uit in Baarn | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Zangavond (meer zangavonden)
Uitvoering:
Zang en instrument


Entreeprijs:
€ 12,00


Internetadres:
http://www.ncmonline.nl
Email adres:
prncm apenstaartje live.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Nederlands Concert Mannenkoor (NCM).


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-03-08 19:01:36

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar