Christelijke Muziek & Concertagenda

'Op Pilgrimaazje nei Wommels' Wommels, Friesland


Naam:
'Op Pilgrimaazje nei Wommels'
Datum:
22 maart 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15.30u - 18.00u
Omschrijving:

'Op Pilgrimaazje nei Wommels' Een muzikale pelgrimstocht van Sytse van der Werf en Tsjirmerij tijdens de 'Jacobiconcerten!’
WOMMELS - De Activiteitencommissie Jacobikerk Wommels organiseert zondagmiddag 22 maart a.s weer een concert onder de naam 'PILGRIMAAZJE'. Inmiddels zijn er al diverse succesvolle concerten geweest. Argentijnse tango's, liefdesliedjes uit Zuid- Amerika en volksmuziek uit de Balkan zijn de revue al gepasseerd. Muzikanten en publiek genieten volop van de sfeer en de hapjes en de drankjes tijdens deze prachtig verlichte Jacobiconcerten. Zondag 22 maart om 15.30 uur is het de beurt aan de folkgroep Tsjirmerij en dichter/sjonger Sytse van der Werf. Zij verzorgen dan een concert in de Jacobikerk in Wommels. Het thema van deze middag is 'PILGRIMAAZJE.' De inmiddels bekende Kubaarder en oud-Wommelser Sytse van der Werf is al jaren actief als schrijver van liedjes en gedichten en heeft enkele jaren geleden zelf ook een pelgrimstocht gemaakt. Op de fiets van Sint Jacobiparochie naar Santiago de Compostella in Spanje. Tijdens dit concert zal hij hierover het een en ander zingen en vertellen. Tsjirmerij bestaat uit Bert Otten (accordeon en trekzak), Wim Hobers (gitaar, banjo, mandoline) en Piet Herrema (doedelzak, fluiten en bodhràn) en is één van de oudste folkgroepen uit Friesland. Dit trio heeft in zijn 30-jarig bestaan in verschillende Europese landen concerten gegeven en staan zij garant om samen met Sytse u een onvergetelijke middag te bezorgen. Het optreden in Wommels wordt als het ware een muzikale pelgrimage van het leven. Dit thema loopt als een rode draad door het programma: over pelgrims die fietsen of lopen naar Santiago de Compostella, naar Rome of waar dan ook. Een programma over bijzondere ontmoetingen, diepe indrukken en het leven dat soms rake klappen uitdeelt. Zo vormen de liedjes, gedichten en verhalen een staalkaart van lief en leed, uitgedrukt in beeldende teksten maar ook in verstilde en swingende instrumentale nummers. Door de teksten van Sytse van der Werf hierbij te combineren met de kenmerkende folksound van Tsjirmerij krijgen de nummers een verrassend klassiek of juist nieuw tintje. De liedjes, gedichten en verhalen worden afgewisseld met verstilde en swingende instrumentale nummers.
Ga mee op pelgrimstocht. Het beloofd een prachtige gebeurtenis te worden! U zult zeker genieten van dit enerverende concert, welke wordt afgesloten met 'n hapje en 'n drankje. Het concert begint om 15.30 uur en de kerk is open om 15.00 uur. De entree is € 8,00 p.p. en de koffie of thee bij binnenkomst is gratis. Parkeergelegenheid is ruimschoots aanwezig rondom de kerk: achter het gemeentehuis en naast de Jumbo.

Adres:
Terp 18
Postcode:
8731AX
Plaats:
Wommels (Boek overnachting in Wommels)
Dagje uit in Wommels | Activiteiten Friesland

Provincie:
Friesland

Thema:
Anders
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Zang en instrument
Doelgroep:
Alle leeftijden


Entreeprijs volwassenen:
€ 8,00
Entreeprijs kinderen:
€ 8,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Nee

Email adres:
info apenstaartje maartenbos.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Jacobiconcerten.
Telefoon:
0515 332025


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-02-25 19:08:43

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar