Christelijke Muziek & Concertagenda

Haydn Trio - Een muzikale reis door Europa Ede, Gelderland


Naam:
Haydn Trio - Een muzikale reis door Europa
Datum:
16 mei 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
2000u - 2200u
Omschrijving:

In 2004 gooide Geert Mak hoge ogen met zijn imposante reisverslag over het Europese continent van de twintigste eeuw. Het Haydn Trio biedt het muzikale equivalent. "Bij het samenstellen van de programmering probeer je altijd verschillende stijlperiodes een plekje te geven, verschillende landen aan te halen en bezettingen te variƫren", vertelt fluitist Wout van den Berg. "Maar je zoekt altijd naar een rode draad."

En dat is bij 'Een muzikale reis door Europa' uitstekend gelukt. In een tijdreis door twee eeuwen Europese muziekgeschiedenis verkent dit drietal de regionale karakteristieken. Natuurlijk begint het trio met de componist waar het zijn naam aan dankt: Joseph Haydn. Hij vertegenwoordigt het muzikale hart van Europa. Van daaruit gaat de reis naar Oost-Europa met de van volksmuziek doordrenkte muziek van Georges Enescu en Bohuslav Matinu. Ook de Brit Ralph Vaughan Williams bedient zich in zijn 6 Studies in English Folksong van onvervalste volksmuziek. Het Haydn Trio besluit met het muziek van componiste Louise Farranc. Daarin hoor je alle karakteristieken die je van een Frans componist mag verwachten: zangrijk, virtuoos, innig en meeslepend.

Met het concert op zaterdag 16 mei is 'Een muzikale reis door Europa' voor het eerst te beluisteren. Het programma is speciaal samengesteld voor het tienjarige jubileum van het Haydn Trio in het seizoen 2015-2016.


Haydn Trio
Fluitist Wout van den Berg, cellist Wouter Mijnders en pianist Arie Boers hadden al lang hun sporen in de kamermuziek verdiend toen ze in 2005 voor het eerst de koppen bij elkaar staken. Vanaf dat moment was het Haydn Trio een feit. Een veelkleurig ensemble, niet alleen door de bijzondere instrumentenkeuze. De uitdaging voor musici ligt ook in hun eigenzinnige programmering. Zo biedt de bezetting ruimschoots mogelijkheden om grote en 'kleine' namen met elkaar te combineren.

Adres:
Amsterdamseweg 9
Postcode:
6711 BE
Plaats:
Ede (Boek overnachting in Ede)
Dagje uit in Ede | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Haydn Trio
Wout van den Berg
Wouter Mijnders
Arie Boers

Entreeprijs volwassenen:
€ 20,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Nee
Lift:
Nee

Internetadres:
https://tickets.edescheconcertzaal.nl/nl/tickets/156-haydn-trio-een-muzikale-reis-door-europa/
Email adres:
info apenstaartje edescheconcertzaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Edesche Concertzaal.
Telefoon:
0318-200214


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-02-23 12:03:38

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar