Christelijke Muziek & Concertagenda

Johannes Passion Rotterdam, Zuid-Holland


Naam:
Johannes Passion
Datum:
28 maart 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
2015u - 2230u
Omschrijving:

Op 28 maart 2015 het RBE dit muzikale hoogtepunt van J.S. Bach uit in de Pelgrimvaderskerk in Rotterdam-Delfshaven onder leiding van Benjamin Bakker en samen met het Haags Barok Orkest.

Met de Johannes-Passion vervaardigde Bach in 1724 zijn eerste grootschalige compositie in Leipzig, waar hij één jaar eerder was aangesteld als cantor van de Thomas- en Nicolaikerk. Deze passie was bestemd voor de vesperdienst van Goede Vrijdag.

Evenals de vijf jaar later voltooide Matthäus-Passion biedt de Johannes-Passion een getrouwe weergave van het bijbelse lijdensverhaal, aangevuld met koralen en poëtische beschouwingen. Dat beide passies zo van elkaar verschillen, heeft vooral te maken met de uiteenlopende visies van de betreffende evangelisten op de persoon van Jezus. Mattheus legt de nadruk op de menselijke kanten van Jezus, terwijl Johannes hem consequent omschrijft als de majestueuze Zoon van God.
De Johannes-Passion is uitgesproken dramatisch van karakter. Dit komt vooral door de felle koorgedeelten op bijbelse teksten, waarin de woedende menigte het woord voert. Veel van deze koorstukken zijn in melodisch opzicht aan elkaar verwant, hetgeen hun gezamenlijke impact nog versterkt.
Tussen het stralende openingskoor en het hoopvolle slotkoor ontvouwt zich een meeslepend verhaal waarvan Bach alle theologische nuances feilloos in muziek omzet.

Adres:
Aelbrechtskolk 20
Postcode:
3024 RE
Plaats:
Rotterdam (Boek overnachting in Rotterdam)
Dagje uit in Rotterdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)

Uitvoerenden:
Rotterdams Barokensemble onder leiding van Benjamin Bakker ism het Haags Barok Orkest

Entreeprijs:
€ 25,00


Internetadres:
http://www.barokensemble.nl
Email adres:
info apenstaartje barokensemble.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Rotterdams Barokensemble.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-02-12 21:39:23

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar