Christelijke Muziek & Concertagenda

In Amerikaanse Kringen - Nederlands Kamerkoor - Hortus Vocalis Leeuwarden, Friesland


Naam:
In Amerikaanse Kringen - Nederlands Kamerkoor - Hortus Vocalis
Datum:
25 februari 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20u - 22u
Omschrijving:

Hortus Vocalis in voorprogramma Nederlands Kamerkoor.
Magie en mystiek in Amerikaanse kringen…

Op woensdagavond 25 februari zingt Hortus Vocalis om 20.00 uur in het voorprogramma van het Nederlands Kamerkoor in de Harmonie te Leeuwarden. Het programma heet ‘In Amerikaanse Kringen’.

Vocaal ensemble Hortus Vocalis is het kernkoor van Collegium Vocale Fryslân (CVF) en staat onder leiding van artistiek leider/dirigent Gerben van der Veen. Het ensemble gaat binnenkort een masterclass volgen bij Åsa Olsson, mezzo-sopraan bij het Nederlands Kamerkoor (NKK). Zo kan Hortus Vocalis zich optimaal voorbereiden op het voorprogramma van het NKK.

‘In Amerikaanse Kringen’ is een programma waarin de magie en speelse kracht van Amerikaanse componisten uit de 20e en 21e eeuw volop belicht worden. Zo klinkt er het bekende Little Match Girl Passion van David Lang, dat de ‘Pullitzer Price for Music’ won. In dit mystieke passieverhaal, gebaseerd op het sprookje ‘Het meisje met de zwavelstokjes’, verzorgen de zangers zelf de instrumentale partijen.
Verder voert het NKK Cancion de el Alma: en una noche escura uit van Edie Hill (Nederlandse première!). Dit is geschreven op een tekst van mysticus en heilige Johannes van het Kruis. Het gaat over een nachtelijke reis, een metafoor voor een reis naar de verlichte ziel. Verder zingt het NKK het Agnus Dei van Samuel Barber en O Magnum Mysterium van Morten Lauridsen.

Voor de eerste keer staat Daniel Reuss, artistiek leider van Cappella Amsterdam, voor het Nederlands Kamerkoor. Hij behoort tot de Europese top van koordirigenten en staat te boek als ‘beeldhouwer van de klank’.

Vocaal ensemble Hortus Vocalis is uitverkoren om in het voorprogramma van het NKK te zingen. Het ensemble zal een drietal composities van Eric Whitacre ten gehore brengen: This Marriage, Sleep en With a Lily in Your Hand. Stuk voor stuk magische werken van deze populaire, jonge componist die allerlei belangrijke prijzen heeft gewonnen. Zo kreeg hij voor zijn album Light & Gold in 2012 een Grammy Award.
‘In Amerikaanse kringen…’ belooft een magische en muzikale belevenis te worden op hoog niveau!

Uitvoerenden
Nederlands Kamerkoor o.l.v. Daniel Reuss.
Aanvang voorprogramma: 20.00 uur: Hortus Vocalis o.l.v. Gerben van der Veen.
De Harmonie, Leeuwarden.
Informatie en kaartverkoop: www.nederlandskamerkoor.nl | www.harmonie.nl |
www.collegiumvocalefryslan.nl.

Adres:
De Harmonie, Ruiterskwartier 4
Postcode:
8911BP
Plaats:
Leeuwarden (Boek overnachting in Leeuwarden)
Dagje uit in Leeuwarden | Activiteiten Friesland

Provincie:
Friesland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor


Entreeprijs:
€ 30,00


Internetadres:
http://www.collegiumvocalefryslan.nl
Email adres:
info apenstaartje nederlandskamerkoor.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Nederlands Kamerkoor.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-02-07 12:03:43

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar