Christelijke Muziek & Concertagenda

Koor en trio Muntendam, Groningen


Naam:
Koor en trio
Datum:
15 februari 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15.00u - 16.30u
Omschrijving:

Vrouwenkoor “Festijnse Maegden” uit Bourtange bestaat ruim zeventien jaar. De eerste jaren zong het koor vooral vrolijke tweestemmige liedjes die af en toe werden uitgevoerd in kroegjes en op het markplein in de vesting. Tegenwoordig is het repertoir, onder leiding van Ellen Klopstra, meer klassiek georiënteerd en zingt het koor drie- en vierstemmige liederen.

Trio Ellian wordt gevormd door Ellen Klopstra, sopraan, Annet Koolhaas, hoorn en Liesbeth Wildeveld, piano. Ze spelen voornamelijk liederen van Schubert, Strauss, Dukas, Fauré,
Berlioz en andere componisten.

Ellen Klopstra sopraan
Ellen studeerde aanvankelijk viool aan het Conservatorium te Groningen, waarna zij na enkele jaren besloot zich volledig te wijden aan de zangstudie. Na lessen aan het Gronings Conservatorium nam zij privélessen bij Simon van de Geest en Cristina Deutekom. Daarna vervolgde zij haar opleiding aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, waar zij o.l.v. Kevin Smith haar diploma Uitvoerend musicus behaalde. Ook volgde zij de opera klas in Amsterdam.
Zij is enkele jaren freelance medewerkster geweest bij het Nederlands Kamerkoor, waar zij o.a. aan tournees heeft meegewerkt naar Japan en Hongarije.
Zij is een veelgevraagd zangpedagoge en heeft inmiddels de muzikale leiding over drie koren waaronder het vrouwenkoor “De Festijnse Maegden”. Ook geeft Ellen regelmatig workshops aan groepen.

Annet Koolhaas hoorn
Na haar conservatoriumstudie in Groningen bij Rut Mensenkamp en privélessen bij Peter Hoekmeyer in Hilversum, volgde Annet Koolhaas Masterclasses bij Peter Damn en Ab Koster. Als freelance hoorniste speelde zij regelmatig in het Noord Nederlands Orkest, de K.M.Kapel J.W.Friso, het Nieuw Philharmonisch Orkest, het Nederlands Begeleidingsorkest, het Veenkoloniaal Symfonieorkest (VKSO), De Kamerphilharmonie Der AA en maakte zij deel uit van verschillende kamermuziekensembles, waaronder een aantal blaaskwintetten, het Frysk Blazersensemble en hoornoctet The Northern Hornsound.

Liesbeth Wildeveld piano
Liesbeth Wildeveld studeerde piano aan het Prins Claus Conservatorium en daarna bij de Belgische pianiste Sylvia Traey in Antwerpen. Ook volgde zij lessen bij in het begeleiden gespecialiseerde musici, zoals Thom Bollen. Naast het begeleiden van instrumentalisten en zangers heeft zij speciale belangstelling voor het begeleiden van jong talent op concoursen en audities. De samenwerking met Annet Koolhaas en Ellen Klopstra dateert uit de conservatoriumtijd in Groningen.

Adres:
Kerkstraat 17
Postcode:
9649 GM
Plaats:
Muntendam (Boek overnachting in Muntendam)
Dagje uit in Muntendam | Activiteiten Groningen

Provincie:
Groningen

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Koor:"De Festijse Maegden" uit Bourtange
Dirigent en sopraan: Ellen Klopstra
Hoorn: Annet Koolhaas
Piano: Liesbeth wildeveld

Entreeprijs volwassenen:
€ 9,00
Entreeprijs kinderen:
Nog onbekend

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Email adres:
st.v.oeckelenorgel apenstaartje hotmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van St.v.oeckelenorgel.
Telefoon:
0598 615736


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-01-24 11:44:07

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar