Christelijke Muziek & Concertagenda

Schuberts Forellenkwintet - Marlene Hemmer (viool) & friends III Ede, Gelderland


Naam:
Schuberts Forellenkwintet - Marlene Hemmer (viool) & friends III
Datum:
25 april 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
2000u - 2200u
Omschrijving:

Weinig kamermuziekwerken van Schubert werden zo beroemd als zijn Forellenkwintet. Artist in residence Marlene Hemmer speelt dit meesterwerk gecombineerd met het Eerste Pianotrio dat Schubert in zijn laatste levensjaar voltooide. Net als het Forellenkwintet baseerde hij het slotdeel op een van zijn liederen.

Als Franz Schubert zich met één lied onsterfelijk heeft gemaakt, dan is het wel Die Forelle. Ditzelfde lied vormde de inzet voor een reeks originele variaties in het al niet minder beroemde Forellenkwintet. Schubert componeerde het op verzoek van een bevriende amateurmusicus. Naar verluid bedong hij niet alleen dat Schubert het kwintet op zijn beroemde lied zou baseren, maar ook de bijzondere bezetting. Anders dan bij een gebruikelijk pianokwintet verruilde Schubert de tweede viool voor een contrabas, wat het werk een bijna orkestrale glans geeft.

Marlene Hemmer
Violiste Marlene Hemmer is seizoen 2014-15 'artist in residence' van de Edesche Concertzaal. In dit eerste concert is ze vooral als solist te beluisteren. Op haar vierde begon ze met vioolspelen en al direct ging het heel snel met haar carrière. Ze werd toegelaten tot de Jong Talent Opleiding van het Utrechts Conservatorium, studeerde in het buitenland en rondde haar studie aan het Conservatorium van Utrecht cum laude (10 met onderscheiding). In 2014 werd ze concertmeester van het Noord Nederlands Orkest. Ze bespeelt een viool gebouwd door Giovanni Battista Guagdagnini (1764), ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Jochem Geene
Jochem Geene kreeg zijn eerste pianolessen van zijn vader. Op een Bösendorfer en ter voorbereiding op zijn latere conservatoriumstudie in Amsterdam. Daar studeerde hij af bij de vermaarde pianopedagoog Jan Wijn. Tijdens en na zijn studie genoot hij ensemble- en directie-lessen bij verschillende musici. Na zijn studie gaf Geene regelmatig concerten in binnen- en buitenland, en werd hij een veelgevraagd begeleider. In die hoedanigheid werkte hij vele jaren samen met beroemde musici zoals Sandor Vegh en Yehudy Menhuhin, om hen te assisteren bij hun masterclasses in onder andere Zwitserland, Frankrijk en Oostenrijk.

Adres:
Amsterdamseweg 9
Postcode:
6711 BE
Plaats:
Ede (Boek overnachting in Ede)
Dagje uit in Ede | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Instrumentaal
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Marlene Hemmer
Jochem Geene
Jaap Blok
Vilém Kijonka

Entreeprijs volwassenen:
€ 25,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Nee
Lift:
Nee

Internetadres:
https://www.ticketjames.com/nl/tickets/203-schuberts-forellenkwintet-marlene-hemmer-viool-friends-iii/tabs/prices
Email adres:
info apenstaartje edescheconcertzaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Edesche Concertzaal.
Telefoon:
0318-200214


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2021-01-15 00:00:00

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar