Christelijke Muziek & Concertagenda

The Royal Wind Music, Kerstconcert Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
The Royal Wind Music, Kerstconcert
Datum:
21 december 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - 16:15u
http://youtu.be/Y4XIOwLBAeY
Beluister geluidsfragment
Omschrijving:

De decembermaand is weer begonnen en The Royal Wind Music kijkt uit naar wat inmiddels een zeer mooie traditie is geworden: het jaarlijkse kerstconcert in de Duif. Dit jaar extra bijzonder omdat we onze 7e cd presenteren. "Sweete Musicke of Sundrie Kindes" is uit! Op deze cd vindt u juweeltjes uit de Engelse Renaissance en de muziek neemt u mee terug naar de tijd waar het allemaal begonnen is voor blokfluitconsort, naar het hof van Hendrik VIII en zijn opvolgers. Hendrik VIII nam uitstekende musici, componisten en instrumentenbouwers in dienst, en onder zijn bewind ontstond het eerste 'koninklijke blokfluitconsort'. De consorttraditie was geboren en maakt een enorme ontwikkeling door tot op de dag van vandaag!

De cd-presentatie wordt omlijst met de Nederlandse première van ons nieuwe programma "A Cosmography of Polyphony", een constellatie van Europese meesterweken uit 3 eeuwen. Kortom: genoeg te beleven!

Adres:
Prinsengracht 756
Postcode:
1017 LD
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble

Uitvoerenden:
The Royal Wind Music: dertien jonge musici spelen instrumentale muziek uit de Renaissance op een indrukwekkende verzameling van blokfluiten. Samen vormen zij The Royal Wind Music, een ensemble uniek in samenstelling en niveau dat al vanaf 1997 over de hele wereld een voortdurend groeiend publiek heeft weten te boeien. De groep speelt op een instrumentarium van meer dan 45 blokfluiten, variërend van de sopranino van ongeveer 15 cm tot de meer dan drie meter lange sub-contrabas. RWM is wereldwijd het enige professionele ensemble van dit formaat en met dit instrumentarium. Het ensemble gelooft dat muziek uit de `Renaissance' springlevend en meeslepend is voor hedendaagse luisteraars, omdat het vaak over onderwerpen gaat die iedereen herkent en beleeft. Denk aan de emotie van de blije of verdrietige liefdesliederen, het plezier, de lichtheid en virtuositeit van dansmuziek of de schoonheid en diepgang van de geestelijke muziek.

Entreeprijs volwassenen:
€ 20,00
Entreeprijs kinderen:
€ 5,00


Internetadres:
http://www.royalwindmusic.org
Email adres:
info apenstaartje royalwindmusic.nl
Meer concerten:
Alle concerten van The Royal Wind Music, blokfluitconsort.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-12-03 23:26:19

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar