Christelijke Muziek & Concertagenda

KERSTCONCERT DEO JUVANTE met JAN VAYNE Bussum, Noord-Holland


Naam:
KERSTCONCERT DEO JUVANTE met JAN VAYNE
Datum:
10 december 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
Omschrijving:

Op woensdag 10 december 20.00 uur start Christelijk Koor Deo Juvante uit Huizen zijn kerstoptredens met een Kerstconcert in de Maria-Koepelkerk in Bussum. Evenals voorgaande jaren zullen de bekende Jan Vayne, op de vleugel en organist Henk Strootman, op het Domusorgel, het koor begeleiden. Beide musici zullen een instrumentaal aandeel in dit concert hebben. Ook het Christelijk Mannenkoor Lelystad en Willemijn/ sopraan zijn voor dit concert uitgenodigd. Tijdens het concert is er voor het publiek gelegenheid tot het zingen van geliefde kerstliederen.
De zangers en musici staan onder leiding van dirigent Bert Moll.
Bezoekers van dit concert kunnen in de ambiance van de schitterende Koepelkerk genieten van de afwisseling tussen koor- en orgelmuziek.

Chr. MANNENKOOR LELYSTAD en DEO JUVANTE uit Huizen zullen - evenals voorgaande jaren - hun kerstrepertoire solistisch of gezamenlijk ten gehore brengen. Naast de vertrouwde kerstliederen zullen de koren het Kerstoratorium “Een nieuw begin” ten gehore brengen.

Kerstoratorium “Een Nieuw Begin”
Het oratorium “Een Nieuw Begin” gaat over het kerstverhaal. Het werd in 2002 voor koor (mannenkoor en gemengd koor) en begeleiding geschreven door Johan Bredewout.. Het ca. 35 minuten durende werk bestaat uit 19 delen: 11 koordelen, 1 instrumentaal- en 7 tekstdelen die door een spreker gelezen worden. De teksten zijn van Hans de Ruiter, die onder meer teksten uit de bijbelboeken Lucas en Jesaja aanhaalt. De meeste muziek is oorspronkelijk, maar er zijn ook twee bestaande koraalmelodieën in verwerkt: “Hoe zal ik u ontvangen” en “Joy to the world”. De melodie van “Joy to the world” loopt als een rode draad door het gehele werk.

Kerstconcerten
Deo Juvante en Mannenkoor Lelystad zijn met Het Urker Mannenkoor “Hallelujah” en Chr. Mannenkoor “Con Forza”- Woerden op 22 december a.s. te horen en te zien in het Kerst MannenKoren Concert in de Grote Zaal van Vredenburg – Utrecht.
Op 26 december zingt Deo Juvante het kersrepertoire in de Kerstzangdienst in de Kruiskerk in Huizen.

Het concert van 10 december in de Koepelkerk aan de Brinklaan in Bussum begint om 20.00 uur.
Kaarten voor deze avond kosten aan de kerk € 12,50.
Reserveren is mogelijk: www.koorconcerten.nl, telefoon 06-54 67 41 95, bij de koorleden en bij Mw. D. van den Broek, telefoon 035 -526 27 12.
Info: www.deojuvante.nl.

Adres:
Brinklaan
Postcode:
1401 ES
Plaats:
Bussum (Boek overnachting in Bussum)
Dagje uit in Bussum | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Kerst
Soort:
Zangavond (meer zangavonden)
Uitvoering:
Meerdere koren
Doelgroep:
Alle leeftijden


Entreeprijs:
€ 12,50


Internetadres:
http://www.deojuvante.nl
Email adres:
secretariaat apenstaartje deojuvante.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Chr. Koorvereniging Deo Juvante.
Telefoon:
035-6562776


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-11-13 10:30:30

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar