Christelijke Muziek & Concertagenda

Kerstnacht in Leeuwenbergh Utrecht, Utrecht


Naam:
Kerstnacht in Leeuwenbergh
Datum:
24 december 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
22:00u - 23:00u
Omschrijving:

Inmiddels is de ' Kerstnacht in Leeuwenbergh ' een begrip geworden binnen het Utrechtse ‘nachtleven’. Spontaan ontstaan, de bezoekers van de eerste 'Nacht' zaten op de koude stenen vloer rond een 'smiddags nog omgehakte dennenboom en warmden zich aan woord en muziek. Dit jaar zal er voor de 10de maal licht zijn in de Kerstnacht in Leeuwenbergh.
Er zullen, net als vorige jaren, veel bijzondere 'gasten in de herberg' optreden. Het eigen Leeuwenbergh Vocaal Ensemble met dirigent Roel Vogel zal werken zingen van Mendelssohn, Rutter en Barber ( Agnus Dei). Ook het Via Schola Kwartet is weer van de partij, net als pianist Reinder Mulder, hoe ademloos stil luisterde een volle Leeuwenbergh vorig jaar naar zijn spel. Buitenlandse gasten hebben we wederom dit jaar, na een Russische bayanspeler, een zangeres uit Trinidad, een Iers ensemble, nu de Amerikaanse sopraan Persephone Abbott die liederen van Steven Sametz zal uitvoeren met vioolbegeleiding en een bijzonder optreden van de Chinese zangeres Xiaolan Ji die begeleidt zal worden door een Gu Zheng (een prachtige liggende harp). De acteur Aart van Harten zal een kerstvertelling voordragen.
Natuurlijk mag het publiek het 'Stille Nacht' uit volle borst meezingen. Ds. Arjan Noordhoek heeft de algehele leiding in deze 10de ‘Kerstnacht in Leeuwenbergh '
Zorg dat u erbij komt, om 21 uur gaan de Leeuwenberghdeuren open voor het publiek, er zijn slechts 350 stoelen. We beginnen om 22 uur.
Woord, licht, veel muziek, warmte en ook dit jaar weer geurende Glühwein. WELKOM! (Gratis entree maar wel een collecte na afloop)

Adres:
Leeuwenbergh - Servaasbolwerk
Postcode:
3512NK
Plaats:
Utrecht (Boek overnachting in Utrecht)
Dagje uit in Utrecht | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Kerst
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Piano, orgel en zangers
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Leeuwenbergh Vocaal Ensemble o.l.v.
Roel Vogel
Via Schola Kwartet
Reinder Mulder - piano
Persephone Abbott - sopraan
Xiaolan Ji - sopraan
Aart van Harten - verteller
e.a.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Ja

Internetadres:
http://www.leeuwenbergh.org
Email adres:
baritonnagtegaal apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Vrienden van Leeuwenbergh.
Telefoon:
0302321088


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-10-28 22:44:11

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar