Christelijke Muziek & Concertagenda

Merry Christmas Enschede, Overijssel


Naam:
Merry Christmas
Datum:
7 december 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - 16:00u
Omschrijving:

Orchestra Twente & Choir Twente geven op zondag 7 december 2014 ( 15.00 - 16.00 uur ) het concert "Merry Christmas" in de Jacobuskerk te Enschede, i.s.m. Sterre Koopman : Harp, Anouk Snellink : Sopraan, Arash Roozbehi : Bariton, Bennie Elshoff : Bas-Bariton, o.l.v. dirigent Monique Kokkeler.

Voorafgaand aan het concert vertoont Orchestra Twente op zaterdag 22 november 2014 de film "Merry Christmas" in De Grolsch Veste te Enschede. ( Kaarten : 5,00 euro per persoon, leeftijd vanaf 12 jaar. Reserveren : info@orchestratwente.nl. Of betalen aan de kassa van de Grolsch Veste op 22 november 2014.

Wat is een film zonder muziek, en muziek zonder film. Beelden zeggen meer dan duizend woorden. Het is een bekende uitdrukking, waar men vooral in de wereld van film en televisie veel waarde aan hecht. Want een prachtig shot of meeslepende scene, dat blijf je herinneren. Dat haal je makkelijker voor de geest dan de teksten die uitgesproken worden. Maar wat is een prachtig shot of een meeslepende scene zonder de ondersteuning van muziek ? Muziek bepaalt vaak de gehele sfeer en daarmee ook het succes van een film of serie. Met de juiste melodieën is de toon dan ook altijd gezet.

Merry Christmas is een film uit 2005 die zich afspeelt tijdens de Eerste Wereldoorlog en als thema de waargebeurde kerstwapenstilstand heeft. Wanneer de Kerst aanbreekt, gebeurt er echter iets volkomen onverwachts. Die nacht worden de levens gevolgd van vier personen: een anglicaanse priester, een Franse luitenant, een tenor en zijn zingende geliefde, een sopraan. In die nacht gebeurt het ondenkbare, wanneer soldaten de wapens neerleggen en elkaar benaderen om Kerst te vieren. De Franse componist Philippe Rombi heeft schitterende muziek gecomponeerd voor deze film, waaronder het wonderschone en indrukwekkende Ave Maria.

Adres:
Oude Markt 1
Postcode:
7511 GA
Plaats:
Enschede (Boek overnachting in Enschede)
Dagje uit in Enschede | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Kerst
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden


Entreeprijs:
€ 7,50

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.orchestratwente.nl
Email adres:
info apenstaartje orchestratwente.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Orchestra Twente.
Telefoon:
06-41063498

Kaarten:
7,50 p.p. ( met kinderen t/m 12 jaar gratis )

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-10-23 11:32:14

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar