Christelijke Muziek & Concertagenda

Vocaal ensemble Jeanboule met herfstconcert Veenendaal, Utrecht


Naam:
Vocaal ensemble Jeanboule met herfstconcert
Datum:
25 oktober 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
Omschrijving:

Op zaterdag 25 oktober om 16.00 uur wordt in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal, een concert verzorgd door het vocaal ensemble Jeanboule o.l.v. Elien van der Meer met medewerking van Adriaan van der Poel, orgel. Zij brengen een afwisselend programma rondom het thema ‘Herfst’ met o.a. composities van Purcell, Elgar, Hindemith en Britten. Eveneens is er in het programma plaats voor enkele werken uit het lichtere repertoire. Adriaan van der Poel speelt een sfeervol werk van de Zweedse componist Thomas Åberg: ‘November Music’ waarin de gevoelens en weertypen van de Zweedse herfst worden getypeerd. De toegang is gratis, bij de uitgang wordt een collecte gehouden. Meer informatie via www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Westerkerk, Goudvink 2
Postcode:
3906AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Het vocaal ensemble Jeanboule is een klein vocaal ensemble onder leiding van Elien van der Meer (sopraan). Het ensemble is ruim 30 jaar geleden opgericht en kan een grote, gevarieerde verzameling concerten op haar naam schrijven. Zo werkte Jeanboule mee aan ‘Klassiek aan de grift’ en was het ook vast onderdeel van de concerten bij ‘Klassiek aan de Rijn’. Talloze kerst-, paas- en gelegenheidsconcerten later zingt Jeanboule nog met evenveel enthousiasme, bij voorkeur in ongedwongen settings, zoals laatst tijdens de Zeister kunstdagen.
Het repertoire mag zeer breed genoemd worden: Met evenveel gemak zingt het ensemble werken van Palestrina, Bach en Britten als ‘eigentijdse’ arrangementen van bijvoorbeeld The Beatles, Joe Jackson, Sting en The Kings singers.
Adriaan van der Poel (1959, Breda) ontving op 7-jarige leeftijd zijn eerste piano- en orgellessen van Peter Maassen (Breda). Op 10-jarige leeftijd werd hij organist in de Johannes-de-Doperkerk te Breda. Vanaf zijn 16e jaar studeerde hij bij Jaap Hillen orgel, harmonieleer en kerkmuziek in de Grote kerk te Breda. Later studeerde hij nog bij Elly Meijer uit Ede. Vanaf 1990 is hij vaste organist in de Westerkerk te Veenendaal. Daarnaast verzorgt hij regelmatig de orgelbegeleiding bij concerten van de Christelijke Oratorihum Vereniging Veenendaal.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-10-18 15:05:22

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar