Christelijke Muziek & Concertagenda

Bach en Mahler met accordeons en orgel in Westerkerkmuziek Veenendaal, Utrecht


Naam:
Bach en Mahler met accordeons en orgel in Westerkerkmuziek
Datum:
27 september 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
Omschrijving:

Op zaterdag 27 september om 16.00 uur wordt in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal, een concert verzorgd door het Accordeonorkest REL onder leiding van Tim Fletcher met medewerking van Geerten Liefting, orgel. Zij spelen een programma met afwisselend composities van Bach en Mahler in arrangementen van de dirigent, waaronder de beroemde passacaglia van Bach en het indrukwekkende slotdeel uit de 2e symfonie van Mahler. De toegang is gratis, bij de uitgang wordt een collecte gehouden.
Tim Fletcher, de dirigent, richtte in 2008 het Accordeonorkest REL op. Het is een voor Nederlandse begrippen groot accordeonorkest, bestaande uit 35 accordeonisten uit het hele land, die gemiddeld een keer per maand samenkomen om te repeteren in Almere. Het orkest bestaat uit goede amateurs en enkele professionele accordeonisten. REL voert bijzondere muziek voor accordeonorkest uit op hoog niveau, waarbij de artisticiteit op de eerste plaats komt. Het repertoire bestaat onder andere uit nieuwe composities voor accordeonorkest en arrangementen van klassieke werken en hedendaagse muziek. De missie van de spelers is meer waardering krijgen voor accordeonorkest en mensen positief verrassen door publiek te boeien met hun muziek.
Meer informatie is te vinden op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Westerkerk, Goudvink 2
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Instrumentaal
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Bach en Mahler

Uitvoerenden:
Tim Fletcher studeerde accordeon en directie In Rotterdam en Zwolle. Tim dirigeert een zestal accordeonorkesten die tot de beste van Nederland behoren. Daarnaast organiseert hij festivals en bedenkt projecten om het instrument accordeon binnen de klassieke muziek betekenis te geven. Tim is oprichter en dirigent van STRACC, een professioneel ensemble met 9 strijkinstrumenten en 6 accordeons waarmee hij optrad in o.a. Theater aan het Vrijthof met een eigen project over “het einde der tijden” in 2012.
Geerten Liefting studeerde orgel bij Nico Blom en Christiaan Ingelse en vervolgens orgel, kerkmuziek en improvisatie aan het Conservatorium van Utrecht, o.a. bij Reitze Smits en Arie Eikelboom. In augustus 2009 studeerde hij Cum Laude af. Hij is dirigent-organist van de Heilige-Bonaventuraparochie te Woerden, assistent-organist van de Grote of Sint-Laurenskerk te Rotterdam en Vesperorganist van de Domkerk te Utrecht.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-09-20 19:03:42

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar