Christelijke Muziek & Concertagenda

Concert Enschede's Byzantijns Kozakken Koor Borne, Drenthe


Naam:
Concert Enschede's Byzantijns Kozakken Koor
Datum:
9 november 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - 17:30u

Beluister geluidsfragment
Omschrijving:

Al vele jaren biedt het koor zijn donateurs een gratis concert aan om op deze originele wijze zijn dankbaarheid aan de trouwe achterban te tonen. Sinds kort zijn deze concerten op verzoek echter ook toegankelijk voor andere liefhebbers van Byzantijnse muziek en Russische volksliederen, want het koor is inmiddels in Twente en ook ver daar buiten een begrip geworden.
Het Enschede’s Byzantijns Kozakken Koor ontstond in 1987 uit het Twents Kozakkenkoor Het is dus in korenland een betrekkelijk jonge zanggroep bestaande uit ca. 30 zangers, die al vele jaren onder de bezielende leiding staan van dirigent/arrangeur Paul Kempers.
De voorkeur voor het repertoire, de Russische muziek, is bij alle zangers de belangrijkste grondslag van het lidmaatschap. Paul Kempers, die oorspronkelijk als pianist aan het conservatorium in Enschede afstudeerde, werd in 1995 als dirigent aangetrokken.
Het heel bijzondere geluid, gekoppeld aan de goede balans tussen de stemgroepen met daarnaast een schare aan uitstekende solisten maakt het EBKK in zijn genre tot een uniek mannenkoor.
De mysterieuze sfeer van de Byzantijnse liturgie, de melancholie en de vrolijkheid in het profane deel van het repertoire geven de uitvoeringen een zeer verschillend karakter.
Essentieel is, dat het koor als eenheid optreedt; de solist doet zijn werk maar steeds ingebed in de totaliteit van de gehele koorklank. De grote kracht van het koor is het samenhorigheidsgevoel in goede, maar ook in minder goede tijden en het gezamenlijke streven naar hogere doelen en prestaties.
Een aardige indruk is te zien via YouTube: https://www.youtube.com/watch? v=LIEO9Q6O6JY&list=PLEBAB686EE8FD3583&index=1

Plaats: St. Stephanuskerk, Grote Straat 207, 7622GH Borne
Datum: 9 november 2014
Aanvang: 15.00 uur (kerk open: 14.15 uur)
Kaartverkoop: VVV Borne, Markstraat 23 Borne, impresariaat@ebkk.nl en indien voorradig aan de kerk vanaf 14.15 uur
Entreeprijs: € 7,50 inclusief koffie / thee in de pauze.
Voor het genoemde concert wordt u hierbij van harte uitgenodigd!

Overigens zoeken wij naar nieuwe leden, die ons koor kunnen versterken. Een kennismaking met het koor, zodat u zelf kunt bepalen of het u iets lijkt, is snel geregeld. U kunt zich voor een eerste kennismaking aanmelden door contact op te nemen met een van de bestuursleden (zie www.ebkk.nl).

Adres:
St. Stephanuskerk, Grotestraat 207
Postcode:
7622GH
Plaats:
Borne (Boek overnachting in Borne)
Dagje uit in Borne | Activiteiten Drenthe

Provincie:
Drenthe

Thema:
Anders
Soort:
A Capella (meer a capella optredens)
Uitvoering:
Zanggroep


Entreeprijs:
€ 7,50


Internetadres:
http://www.ebkk.nl
Email adres:
impresariaat apenstaartje ebkk.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Enschede's Byzantijns Kozakken Koor.
Telefoon:
06-26063826

Kaarten:
Kaarten à € 7,50,- (incl. consumptie). Kaartverkoop: VVV Borne, Markstraat 23 Borne, impresariaat@ebkk.nl en indien voorradig aan de kerk vanaf 14.15 uur

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-11-02 16:47:48

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar