Christelijke Muziek & Concertagenda

Uit de streek van Bach: prof. Matthias Dreissig Rotterdam, Zuid-Holland


Naam:
Uit de streek van Bach: prof. Matthias Dreissig
Datum:
26 augustus 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:15u
Omschrijving:

Op dinsdag 26 augustus om 20.00 uur is een groot organist uit de streek van Bach, prof. Matthias Dreiβig op bezoek in de Lambertuskerk. Hij geeft een recital met werken uit de Duitse barok en romantiek en sluit het concert af met een Frans ‘grand dessert’. De toegang is vrij met na afloop een collecte ter ondersteuning van de organiserende stichting ‘Venster op muziek in de Lambertus’.

Uit de streek van Bach
Thüringen is de streek, waar Johann Sebastian Bach geboren is en zijn onvergetelijke muzikale sporen heeft achtergelaten. In de hoofdstad hiervan, Erfurt, is de internationaal bekende Matthias Dreiβig organist van de Evangelische Predigerkirche. Aan het conservatorium ‘Franz Liszt’ in Weimar heeft hij een ere-professoraat en doceert orgel.
Duitse muziek met een grand dessert
Voor het Maarschalkerweerdorgel van de Lambertuskerk heeft hij een programma samengesteld, waarmee duidelijk wordt dat dit orgel niet alleen romantisch is, maar ook een Duitse barokke klank in zich heeft. Zo speelt hij van Johann Sebastian Bach het meeslepende Präludium und Fuge in c BWV 546 met daarop volgend een diep-romantisch, bewogen werk van August Gottfried Ritter. Deze stukken omringt hij met composities van Mendelssohn, Buxtehude en Pachelbell. Het ‘grand dessert’ vormt de beroemde Suite Gothique van Leon Boëllmann, een Franse componist met Duitse wortels, met een zinderende toccata aan het slot.
Waar en wanneer?
Het concert op dinsdag 26 augustus begint om 20.00 uur. De Sint Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen, is open vanaf 19.30 uur. Parkeren rondom de kerk is zeer beperkt mogelijk. De beste parkeermogelijkheid (vrij parkeren) is bij ‘Arboretum Trompenburg’/ ‘Excelsior’ aan de Honingerdijk, 10 minuten lopen van de kerk verwijderd.
Openbaar vervoer: tram 21 en 24 (halte Avenue Concordia) - metro (halte Voorschoterlaan). Zie ook lambertus-rotterdam.nl en rotterdamorgelstad.nl.
 

Adres:
Sint Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3, Rotterdam-Kralingen
Postcode:
3016 VJ
Plaats:
Rotterdam (Boek overnachting in Rotterdam)
Dagje uit in Rotterdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Solist(en)

Uitvoerenden:
Prof. Matthias Dreissig, organist van de Predigerkirche te Erfurt, Thüringen, Duitsland.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.lambertuskerk-rotterdam.nl
Email adres:
cinthadevreede apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Venster op muziek in de Lambertus.
Telefoon:
06-27536859


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-08-05 11:52:13

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar