Christelijke Muziek & Concertagenda

Madrigalen van Monteverdi door Le Nuove Musiche Amersfoort, Utrecht


Naam:
Madrigalen van Monteverdi door Le Nuove Musiche
Datum:
17 september 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:30u
Beluister geluidsfragment
Omschrijving:

Le Nuove Musiche o.l.v. Krijn Koetsveld brengen een selectie van de mooiste madrigalen uit boek 2,3 en 7 van MonteverdiLe Nuove Musiche bestaat uit Jennifer van der Hart (sopraan), Wendy Roobol (sopraan), Hugo Naessens (countertenor), Falco van Loon (tenor), Bas Ramselaar (bas), Krijn Koetsveld (klavecimbel).

Onder leiding van Krijn Koetsveld (klavecimbel), brengt het solistenkwintet Le Nuove Musiche een selectie uit de beroemde madrigalen van Claudio Monteverdi. Prachtige teksten geniaal uitgedrukt door muziek worden gebracht op een verbazingwekkende en betoverende wijze. Ensemble Le Nuove Musiche is de uitdaging aangegaan alle madrigalen van Monteverdi in de komende jaren op cd op te nemen (totaal 9 boeken). Vanaf september is de nieuwe cd met madrigalen uit boek 2 beschikbaar. Het solistenkwintet brengt 17 september een selectie van de mooiste madrigalen uit de boeken 2, 3 en 7 ten gehore en biedt u de mogelijkheid na afloop van het concert de prachtige muziek van boek 2 in cd-vorm (met korting) aan te schaffen.

Luister op onze website naar het prachtige madrigaal uit het tweede boek madrigalen van Claudio Monteverdi uitgevoerd door Le Nuove Musiche: Intorno a due vermiglie e vaghe labbra.

Le Nuove Musiche is in 2004 door Krijn Koetsveld samen met een aantal andere musici opgericht. Een professioneel ensemble dat zich concentreert op de muziek van rond 1600, de magdrigalen en begin van een nieuwe tijd: de barok. In 2008 verscheen de eerste cd met het 5de en 6de boek van madrigalen van Claudio Monteverdi. Sinds 2012 staat het ensemble voor een zeer grote uitdaging: de komende jaren worden alle negen boeken met madrigalen van Monteverdi opgenomen. In totaal zijn het ongeveer 13 cd’s waarmee Le Nuove Musiche in 2015 klaar wil zijn. Deze complete uitgave zal dan een wereldprimeur zijn.

Adres:
't Zand 13
Postcode:
3811 GB
Plaats:
Amersfoort (Boek overnachting in Amersfoort)
Dagje uit in Amersfoort | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Solist(en)


Entreeprijs volwassenen:
€ 20,00
Entreeprijs kinderen:
€ 10,00


Internetadres:
http://www.nieuwbachensemble.nl
Email adres:
info apenstaartje nieuwbachensemble.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Nieuw Bach Ensemble.

Kaarten:
20,- / CJP/65+: 17,50. Voorverkoop t/m 17 aug: 17,50

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-07-18 17:05:02

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar