Christelijke Muziek & Concertagenda

Bartelink speelt Bartelink in de Bavo Haarlem, Noord-Holland


Naam:
Bartelink speelt Bartelink in de Bavo
Datum:
10 augustus 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:00u - 19:45u
http://www.youtube.com/watch?v=BVDi9Mm33ak
Omschrijving:

Op zondagavond 10 augustus wordt om 19:00 uur in de reeks ‘Zomeravondmuziek in de Bavo’ een bijzonder orgelconcert gegeven: Bernard Bartelink speelt dan eigen werken op het beroemde Müllerorgel van de Grote of St. Bavokerk. Hij treedt, gezien zijn gevorderde leeftijd, niet vaak meer op, zeker niet in Nederland. Een uitzonderlijke kans om deze gevierde organist weer eens te horen!

Bernard Bartelink (1929) was in de periode 1971-1999 organist van de Kathedrale Basiliek Sint Bavo te Haarlem. Daarnaast was hij werkzaam als hoofddocent orgel en improvisatie aan het Sweelinck Conservatorium en aan het Twentsch Conservatorium te Enschede. Meerdere malen was hij te gast als solist in The Royal Festival Hall in Londen en verder in de Notre Dame-kathedraal in Parijs en The National Cathedral in Washington D.C. Ook trad hij regelmatig op met het Koninklijk Concertgebouworkest, waaraan hij tot 1994 verbonden was.

Op 10 augustus speelt hij eigen composities die hij al daniet in opdracht heeft gecomponeerd voor o.a. de stad Amsterdam, het toenmalige Ministerie van Cultuur Recreatie en Maatschappelijk werk, de Nederlandse St. Gregoriusvereniging en de Kathedrale Basiliek Sint Bavo.

Zondag 10 augustus, 19:00 uur Grote of St. Bavokerk, Bernard Bartelink speelt Bartelink. Toegang vrij (vrijwillige bijdrage).

Adres:
Grote of St. Bavokerk
Postcode:
2011 RD
Plaats:
Haarlem (Boek overnachting in Haarlem)
Dagje uit in Haarlem | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Instrumentaal
Doelgroep:
Volwassenen

Uitvoerenden:
Bernard Bartelink

Entreeprijs:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.bavo.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Zomeravondmuziek in de Bavo.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-07-03 22:47:20

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar