Christelijke Muziek & Concertagenda

Muziek van filmcomponist Nino Rota in de Bavo Haarlem, Noord-Holland


Naam:
Muziek van filmcomponist Nino Rota in de Bavo
Datum:
20 juli 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:00u - 19:45u
Omschrijving:

Op zondag 20 juli wordt om 19:00 uur in de Grote of St.Bavokerk een bijzondere muziekuitvoering met muziek van de bekende filmcomponist Nino Rota. Uitvoeren zijn Annette Boland (sporaan) en Simon Bruul (trompet).

Nino Rota? Een componist die vrijwel niemand iets zegt, maar Google zijn naam en je stuit onmiddellijk op een van de beroemdste melodieën uit de geschiedenis: de tune uit de film The Godfather van Francis Ford Coppoloa (1972). De veelzijdigheid van de Italiaan Rota blijkt o.a. uit het grote aantal kerkmuzikale werken dat hij schreef. De sopraan Annette Boland met begeleiding van organist Anton Pauw op het Müllerorgel zingt hiervan een aantal Latijnse Psalmbewerkingen en een gevoelig Salve Regina. Eveneens op een kerkelijke tekst geschreven is het Cantico in memoria di Alfredo, waarin ook een trompet meespeelt. Deze partij wordt vertolkt door Simon Bruul, die tevens een stuk speelt van een andere Italiaanse componist, Corrado Maria Saglietti (1957), geïnspireerd op Psalm 150.

Simon Bruul studeerde Trompet Klassieke muziek bij Peter Masseurs aan het Sweelinck conservatorium in Amsterdam en bij Ad van Zon aan het Koninklijk conservatorium te Den Haag. Sinds 1996 is Simon trompettist en bugelist bij de Koninklijke Landmacht. Naast zijn werkzaamheden als trompettist bij het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht speelt Simon bij het Brabants Jazz orkest en werkt hij als freelance trompettist bij diverse klassieke- en lichte ensembles.

Zondag 20 juli, 19:00 uur Grote of St. Bavokerk, Simon Bruul (trompet) en Annette Boland (sopraan), werken van filmcomponist Nino Rota. Toegang vrij (vrijwillige bijdrage).

Adres:
Grote of St.Bavokerk Haarlem
Postcode:
2011HL
Plaats:
Haarlem (Boek overnachting in Haarlem)
Dagje uit in Haarlem | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Zang en instrument
Doelgroep:
Volwassenen
Anders:
Zomeravondmuziek

Uitvoerenden:
Simon Bruul (trompet), Annette Boland (sopraan)en Anton Pauw (orgel)

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.bavo.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Zomeravondmuziek in de Bavo.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-06-30 22:52:18

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar