Christelijke Muziek & Concertagenda

300 jaar C.P.E. Bach en G.A. Homilius in de Bavo met Guido Groenland Haarlem, Noord-Holland


Naam:
300 jaar C.P.E. Bach en G.A. Homilius in de Bavo met Guido Groenland
Datum:
13 juli 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:00u - 19:45u
Omschrijving:

Op zondag 13 juli wordt om 19:00 uur in de Grote of St.Bavokerk een bijzondere muziekuitvoering gehouden in het kader van 300e geboortedag van zowel Carl Philipp Emanuel Bach als ook Gottfried August Homilius. Voetbal of geen voetbal, de vespers in de Grote Kerk gaan gewoon door.

Er klinkt muziek van twee componisten die beiden 300 jaar geleden geboren werden: Carl Philipp Emanuel Bach (1714-1788) en Gottfried August Homilius (1714-1785). Beiden traden ze in het voetspoor van Johann Sebastian Bach, de een als zoon en de ander (Homilius) als leerling van de grote meester. En allebei gingen ze gaande hun leven hun eigen weg, zoals te horen is in de vocale werken: liederen op teksten van de Duitse dichter Gellert van C.P. E. Bach en de instrumentale: enkele orgelkoralen van Homilius. De stijl vertegenwoordigt de tijd van de Empfindsamkeit, een stroming in de muziek van de 18e eeuw die zich kenmerkt door gevoeligheid en eenvoud, een reactie op de overdaad en geleerdheid van de Barok. Muziek dus die direct tot het hart spreekt en, vreemd genoeg, bijna nooit te horen.

Zondag 13 juli, 19:00 uur Grote of St. Bavokerk, Guido Groenland, tenor C.P.E. Bach, Psalmen en Geistliche Oden; G.A. Homilius, orgelwerken. Toegang vrij (vrijwillige bijdrage).

Adres:
Grote of St.Bavokerk Haarlem
Postcode:
2011HL
Plaats:
Haarlem (Boek overnachting in Haarlem)
Dagje uit in Haarlem | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Zang en instrument
Doelgroep:
Volwassenen
Anders:
Zomeravonndmuziek

Uitvoerenden:
de tenor Guido Groenland begon zijn zingend bestaan als jongenssopraan in het Sacramentskoor te Breda. Hij studeerde solozang en opera aan de conservatoria van Den Haag en Maastricht. Daarnaast legde hij zich bij Rebecca Stewart toe op muziek van middeleeuwen en renaissance, en volgde hij masterclasses in barokzang bij Jill Feldman, Harry van der Kamp en Peter Harvey. Guido’s repertoire strekt zich uit van de middeleeuwen tot nu, met een voorliefde voor muziek uit de renaissance en de barok. Solistisch was Guido te horen in onder meer de Hohe Messe, de Johannes Passion en vele cantates van Bach, het Requiem van Mozart, de Mariavespers van Monteverdi, Stravinsky’s In Memoriam Dylan Thomas en The Company of Heaven en A Wedding Anthem van Britten. Bij Ton Koopman en diens Amsterdam Baroque Orchestra & Choir soleerde hij in cantates van Bach en in werken van Charpentier: Te Deum, Messe de Minuit en diverse oratoria, waaronder Mors Saulis et Jonathae (David). Recent was hij met zijn Quadrivium te beluisteren in de Grote Kerk.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.bavo.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Zomeravondmuziek in de Bavo.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-06-30 22:44:17

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar