Christelijke Muziek & Concertagenda

Barokconcert: 'Bei Bach zu Hause' Baarland, Zeeland


Naam:
Barokconcert: 'Bei Bach zu Hause'
Datum:
22 november 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20u - 00u
Omschrijving:

Op vrijdagavond 22 november 2013 is het barokensemble Les Idées Heureuses te gast in de Maartenskerk te Baarland. Vocale soliste is de sopraan Marlotte van ’t Hoff. Samen met blokfluitist Marco Ketels, gambiste Annelies Poortvliet en klavecinist/organist André Poortvliet brengt ze een programma met muziek van J.S. Bach onder de titel ‘Bei Bach zu Hause’.

Centraal staat een selectie uit Das Klavierbüchlein für Anna Magdalena Bach. In Das Klavierbüchlein zijn voornamelijk korte (pedagogische) klavierstukken opgenomen zoals menuetten, polonaises of marsen. Vermoedelijk hadden andere leden van de Bachfamilie eveneens zulke klavierverzamelingen. Dergelijke verzamelingen zijn erg waardevol omdat ze een beeld schetsen van de manier waarop Bach les gaf en hoe in Bach’s tijd in huiselijke kring gemusiceerd werd. Naast klavierwerken bevat het boekje ook kleine vocale stukken zoals aria’s of koralen. Bach componeerde deze werken tussen 1722 en 1725 voor zijn vrouw Anna Magdalena.
Het programma wordt aangevuld met fluitsonates, een lamento voor viola da gamba en klavecimbel, aria’s uit cantates en enkele orgel- en klavecimbelwerken. De musici zullen de werken tijdens het concert toelichten, zodat de luisteraars prachtige (muzikale) beelden uit het leven van J.S. Bach voorgeschoteld krijgen.

Het concert begint om 20.00 (kerk open: 19.30 uur). Kaarten kosten 8 euro (inclusief programmaboekje en pauzedrankje) en zijn te reserveren via de website van Consort of Voices of door te bellen naar 0113-639092 of 0113-639416. Reserveren wordt aanbevolen omdat het aantal plaatsen beperkt is. Meer informatie is te vinden op www.consortofvoices.nl en http://www.zeeuwsekerken.nl/agenda_baarland.html

Adres:
Slotstraat
Postcode:
4435AM
Plaats:
Baarland (Boek overnachting in Baarland)
Dagje uit in Baarland | Activiteiten Zeeland

Provincie:
Zeeland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Marlotte van’t Hoff, sopraan;
Marco Ketels, blokfluit;
Annelies Poortvliet, viola da gamba;
André Poortvliet, klavecimbel & orgel
Moreau, ca 1750)

Entreeprijs:
€ 8,00


Internetadres:
http://www.consortofvoics.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Barokensemble Les Idées Heureuses.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-11-18 21:01:46

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar