Christelijke Muziek & Concertagenda

Het Nederlandse muziekleven in de 18e eeuw Veenendaal, Utrecht


Naam:
Het Nederlandse muziekleven in de 18e eeuw
Datum:
23 november 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
Omschrijving:

Barokensemble Rood Hout in Westerkerkmuziek
Op 23 november zal het barokensemble Rood Hout een concert verzorgen in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal, aanvang 16.00 uur. Het ensemble bestaat uit Linde Schinkel, sopraan, Nienke van der Meulen, blokfluit en barokhobo, en Gerben Budding, orgel en klavecimbel. De titel van het programma luidt 'Het Nederlandse muziekleven in de 18e eeuw'. In deze eeuw was er geen grootse hofcultuur in Nederland, maar het muziekleven speelde zich voornamelijk af in de gegoede burgerij. De musici die in de 18e eeuw in Nederland werkten, componeerden zelf muziek, maar hielden zich ook bezig met grote voorbeelden uit het buitenland zoals Bach en Vivaldi. Enkele begaafde Nederlandse componisten uit die tijd zijn Conrad Friedrich Hurlebusch en Quirinius van Blankenburg. Van deze componisten klinken enkele psalmbewerkingen, zowel vocaal als instrumentaal. Daarnaast vermeldt het programma op 23 november muziek van hun illustere voorbeelden; zo klinkt onder anderen een concert voor hobo d’amore van Bach, een wereldlijke cantate van Händel en een motet van Vivaldi. De toegang is gratis. Aan de uitgang wordt een collecte gehouden. Meer informatie op de website www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Westerkerk, Goudvink 2
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Het Nederlandse muziekleven in de 18e eeuw

Uitvoerenden:
Nienke van der Meulen is een Nederlandse barokhoboïste met een grote passie voor dit prachtige instrument. Momenteel studeert ze barokhobo bij Antoine Torunczyk in Parijs. Daarnaast studeerde ze muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht om ook de theoretische kant van de muziek te onderzoeken en studeerde ze blokfluit in Utrecht en Berlijn.
Linde Schinkel valt als sopraan op door een warme en heldere stem in combinatie met een open uitvoering waarbij ze speelt met de aandacht van het publiek. Ze behaalde in 2011 haar masterdiploma als student van Xenia Meijer aan het Fontys Conservatorium.
Gerben Budding is hoofdorganist van de Grote Kerk te Gorinchem, waar hij het monumentale Bätz-Witte orgel bespeelt. Ook is hij een van de vaste organisten tijdens de Vesperdiensten op zondagavond in de Domkerk te Utrecht. Hij geeft regelmatig orgelsolo concerten in zowel binnen- als buitenland.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-11-16 18:00:43

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar