Christelijke Muziek & Concertagenda

Jan en Noortje presenteren cd Just Christmas Amerongen, Gelderland


Naam:
Jan en Noortje presenteren cd Just Christmas
Datum:
22 november 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19.30u - 21.30u
https://www.youtube.com/watch?v=AswygNY90z0
Omschrijving:

Jan en Noortje presenteren: “Just Christmas”

De bekende pianist Jan Lenselink en panfluitiste Noortje van Middelkoop presenteren op 22 november 2013 hun nieuwe cd “Just Christmas” in de grote zaal van het Zendings-Diaconessenhuis in Amerongen. In dit unieke concert zullen zij het publiek laten kennismaken met de vrolijke en frisse arrangementen van kerstmuziek op panfluit en piano. Een feest om te zien en te horen, voor jong en oud!
Jan Lenselink studeerde aan het conservatorium in Zwolle de vakken orgel, piano en lichte muziek. Hij treedt regelmatig op in radio en tv programma’s en heeft meegewerkt aan vele cd-opnames. Zijn improvisatietalent zowel licht als klassiek wordt door velen gewaardeerd, waardoor hij concerten gaf met bekende musici als Marco Bakker, Ernst Daniël Schmidt en Louis van Dijk. Tegenwoordig is hij de vaste begeleider van het Urker Mannen Ensemble en Vocal groep “Call” van Pieter Jan Leusink.
Noortje van Middelkoop is een veelgevraagd soliste bij concerten, zowel instrumentaal als begeleidend bij koren. Met haar warme spel en virtuositeit op de panfluit weet zij vele kijkers en luisteraars in binnen- en buitenland te boeien. Zij maakte diverse panfluit solo cd’s met orgel, met combo en met symfonieorkest. Daarnaast schrijft Noortje muziek voor de panfluit en organiseert Panfluit Workshop Dagen.
Just Christmas
Sinds enkele jaren vormen Jan en Noortje een duo op piano en panfluit. Hun eerste gezamenlijke album kwam uit in 2010: “Just Music”, met muziek uit Israël, folklore muziek, negrospirituals en populaire werken. ‘Vers van de pers’ is hun nieuwe cd: “Just Christmas”. Op deze cd spelen Jan en Noortje bekende én onverwachte kerstmuziek, gearrangeerd in een nieuwe stijl met panfluit en piano, slagwerk en contrabas. De combinatie van deze vier instrumenten zorgt voor een moderne frisse sound. Bij enkele nummers speelt Noortje ook accordeon.
Concert
Op het concert in het Zendings-Diaconessenhuis Bethanië laten Jan en Noortje al veel muziek van “Just Christmas” horen. Daarnaast spelen zij ook andere werken en zal Jan enkele solo’s uitvoeren op de vleugel. Het Zendings-Diaconessenhuis Bethanië staat aan de Jan van Zutphenweg 4 in Amerongen. Het concert met Jan en Noortje begint om 19.30 uur en de toegang is gratis. Vanaf 18.45 uur is de zaal open.
Bij de cd tafel zijn de nieuwe cd “Just Christmas” en de cd “Just Music” verkrijgbaar.
Meer informatie www.noortjevanmiddelkoop.nl en www.wingsmusic.nl

Adres:
Zendings-Diaconessenhuis Bethanie, Jan van Zutphenweg 4
Postcode:
3958GE
Plaats:
Amerongen (Boek overnachting in Amerongen)
Dagje uit in Amerongen | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Advent
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Instrumentaal
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Kerstmuziek én andere werken

Uitvoerenden:
Jan Lenselink - vleugel en
Noortje van Middelkoop - panfluit

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.noortjevanmiddelkoop.nl
Email adres:
noortjevanmiddelkoop apenstaartje hetnet.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Noortje van Middelkoop.

Kaarten:
gratis toegang

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-11-12 12:02:04

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar