Christelijke Muziek & Concertagenda

Musica Celestial Hattem, Gelderland


Naam:
Musica Celestial
Datum:
13 december 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.30u - 22.00u
http://www.huygensmusic.nl/content/trailerMC2009.html http://www.youtube.com/watch?v=PT8bBTJdQKc
Omschrijving:

Argentijnse muziek op wereldniveau

Bijzondere uitvoeringen Misa Criolla met zanger Javier Rodríguez


De Misa Criolla – het meesterwerk van de Argentijn Ariel Ramírez – zal op zondag 8 december in de Bergkerk in Deventer en op vrijdag 13 december in de Grote kerk in Hattem te horen zijn in een prachtig programma met als titel ‘Musica Celestial’. Een koorprogramma met hemelse muziek vooruitkijkend naar het licht van kerst. Het meermaals gelauwerde ensemble zal andermaal samenwerken met de uit Argentinië overgekomen tenor Javier Rodríguez en multi-instrumentalisten Daniel Morcos, Orlando Miño en Álvaro Pinto. Zij zullen koor en tenor begeleiden op piano, gitaar, Argentijnse quena (Andes fluit), bombo en cherango. Centraal in het programma staat de wereldberoemde Misa Criolla van de Argentijn Ariel Ramírez. Een mis vol Zuid-Amerikaans temperament en warmbloedigheid waarin Klassieke muziek en Argentijnse folklore elkaar ontmoeten.

Als opmaat naar de Misa Criolla krijgt u de adventsmotetten van Francis Poulenc en Arvo Pärt te horen. Verrassende maar toegankelijke koormuziek. Maar in dit avondvullende programma is nog meer te horen:, Diverse villancicos, kerstliederen van Spaanse en Argentijnse bodem. Ook Navidad Nuestra – een kerstliederen cyclus – van Ariel Ramirez wordt uitgevoerd door koor maar ook in solo-optredens van de Argentijnen. Op de website van het koor www.huygensmusic.nl is een pagina speciaal gewijd aan de Misa Criolla. U kunt hier alvast kennismaken met deze mooie Argentijnse muziek.

Het bijzondere karakter van het concert wordt versterkt door de aanwezigheid van de bekende zanger Javier Rodríguez, die over de hele wereld uitvoeringen geeft van de Misa Criolla. De stem en uitstraling van Rodríguez zijn zo authentiek en opvallend dat de componist Ramírez hem jarenlang als vaste zanger bij zijn concerten had. Javier zal in de Misa Criolla begeleid worden door zijn muziekvrienden uit Mendoza Argentinië. Slagwerker, toetsenist Daniel Morcos, Multi-instrumentalist Orlando Miño en Gitarist Álvaro Pinto zorgen samen met Rodríguez voor een daverende uitvoering van deze Argentijnse hitmis.

Sinds 2008 is het Huygens Vocaal Ensemble, dat bestaat uit 18 semiprofessionele zangers uit het hele land, gevestigd in Zwolle. Het koor heeft een verrassend rijke klank. Het koor ontving meerdere prijzen op diverse festivals en was al twee keer te gast in Argentinië.


Het ensemble geeft samen met de Argentijnen vijf concerten.

08/12 15.30u - Deventer Bergkerk (kaarten: www.huygensmusic.nl)
13/12 20.30u - Hattem Grote kerk (kaarten: www.huygensmusic.nl)

De uitvoeringen worden gekenmerkt door een kleinschalige / intieme aanpak. Javier Rodríguez en zijn begeleiders zullen ondersteund door een veertiental koorzangers de werken uitvoeren. De Argentijnen en het Huygens Vocaal Ensemble zullen ook te horen zijn in solo – bijdragen.

Een uniek programma met hemelse muziek, twee concerten waarin de Misa Criolla centraal staat.

Adres:
Grote kerk
Postcode:
8051EZ
Plaats:
Hattem (Boek overnachting in Hattem)
Dagje uit in Hattem | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Kerst
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Huygens Vocaal Ensemble
Javier Rodriguez
Daniel Morcos
Orlando Miño
Alvaro Pinto
Hans Tijssen

Entreeprijs volwassenen:
€ 22,00
Entreeprijs kinderen:
€ 5,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.huygensmusic.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Huygens Vocaal Ensemble.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-10-17 10:51:48

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar