Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelconcert door Rien Donkersloot Dordrecht, Zuid-Holland


Naam:
Orgelconcert door Rien Donkersloot
Datum:
27 augustus 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:15u
Omschrijving:

Op dinsdag 27 augustus geeft organist Rien Donkersloot een concert in de Sint Lambertuskerk te Kralingen. Deze talentvolle 28-jarige Rotterdammer, die al zijn diploma’s cum laude behaalde, heeft sinds een jaar de prestigieuze functie van organist in de Sint Joriskerk te Amersfoort, waar hij het beroemde Naberorgel bespeelt. Hij maakt niet alleen een snelle carrière als organist, maar ook als beiaardier. Ruim een half jaar geleden is hij benoemd tot stadsbeiaardier van Haarlem. Hij speelt graag muziek uit de 19e , 20e en 21e eeuw. Op het romantische Maarschalkerweerdorgel van de Lambertus kan hij dit geheel tot uitdrukking brengen.

Wie is Rien Donkersloot?

Rien is een geboren Rotterdammer. Zijn studie voor organist heeft hij afgerond aan het conservatorium in Rotterdam bij Bas de Vroome. Tevens verwierf hij daar het diploma van kerkmusicus. Beiaardier werd hij aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort. Buiten de Sint Joriskerk is hij ook nog werkzaam als organist in de Maranathakerk te Rotterdam-Zuid, de dorpskerk in Rhoon en in de Laurentiuskerk te Mijnsheerenland. Hij geeft vele concerten als organist en beiaardier. Bij concoursen heeft hij diverse prijzen gewonnen, waaronder in 2005 de 1e prijs op het concours voor orgelstudenten in Brielle. Van zijn hand zijn verschillende CD’s gemaakt. Zijn vorig jaar uitgebrachte CD met laat-romantisch en vroeg-modern repertoire, opgenomen op het orgel van de Oude Kerk in Delft, kreeg het predicaat “CD van de Maand” op de website www.orgelnieuws.nl.

Waar en wanneer?

De Sint Lambertuskerk met de ingang aan de Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen opent haar deuren op dinsdag 27 augustus a.s. om 19.30 uur en het concert begint om 20.00 uur. De toegang is vrij. Wel vraagt de stichting een gift naar draagkracht na afloop van het concert, zodat ook in de toekomst deze concerten georganiseerd kunnen worden. Voor meer informatie kunt u terecht bij Cintha de Vreede van ‘Venster op muziek in de Lambertus’ (06-27536859) of bij www.lambertuskerk-rotterdam.nl .

Adres:
Oostzeedijk Beneden 1-3
Postcode:
3062 VJ
Plaats:
Dordrecht (Boek overnachting in Dordrecht)
Dagje uit in Dordrecht | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Solist(en)


Entreeprijs:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Nee

Internetadres:
http://www.lambertuskerk-rotterdam.nl
Email adres:
cinthadevreede apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting 'Venster op muziek in de Lambertus'.
Telefoon:
06-27536859


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-08-07 19:35:58

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar