Christelijke Muziek & Concertagenda

Jonge talentvolle pianisten Martin Oei en Pieter-Jan Koninckx, m.m.v. Pieter Vis Antwerpen, Antwerpen


Naam:
Jonge talentvolle pianisten Martin Oei en Pieter-Jan Koninckx, m.m.v. Pieter Vis
Datum:
3 augustus 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
14:30u - 16.00u
Omschrijving:

Martin Oei en Pieter-Jan Koninckx (2 talentvolle pianisten) spelen klassieke en romantische pianoliteratuur.

Antwerpen - Op 3 augustus a.s. het 4e concert van Jong Talent concert in de serie van 6 Vrije inloopconcerten treden twee talentvolle pianisten op in de St.-Andrieskerk. Het zijn de 17-jarige Martin Oei uit Nederland en de 19-jarige Pieter-Jan Koninckx uit Mol Rauw. Op het programma prijken de namen van Bach, Beethoven, Prokofjev en Rachmaninov. Daarnaast zal Martin Oei de bas-bariton Pieter Vis aan de piano begeleiden in 2 melodrama’s van Franz Schubert en Franz Liszt.

Martin Oei (1996) won vanaf zijn twaalfde prijzen op concoursen. Sinds 2006 krijgt hij les van vakdocente Jelena Bazova aan de Young Musicians Academy van het Fontys Conservatorium. Daarnaast volgde hij masterclasses bij ondermeer Igor Roma, Elza Kolodin en Wibi Soerjadi. De Vanden Ende Foundation verstrekte hem een studiebeurs. Eind 2012 ontving hij de Classic Young Master Award in De Doelen Rotterdam. In 2012 mocht Martin in het Concertgebouw de wereldpremière uitvoeren van de door Cees Nieuwenhuizen gereconstrueerde Fantasiesonate van Beethoven. Martins derde CD bevat deze sonate op een originele fortepiano. In de afgelopen maand mei nam hij zijn vierde solo-CD op met werken van o.a. Mozart op een echte Rosenberger fortepiano (18e eeuw) in de Zeeuwse Concertzaal. Martin Oei staat aan het begin van zijn pianoloopbaan en eind oktober 2013 vormt hij een piano-duo met Daniël Wayenberg en geven ze 5 concerten in Nederland. De optredens zijn in Utrecht (Vredenburg- Leeuwenberghkerk), Amsterdam (Concertgebouw), Wassenaar (Kasteel Wittenburg), Voorschoten (Concertkamer) en Mierlo (‘t Patronaat). Bij de feestelijke heropening van het Rijksmuseum op zaterdag 16 april j.l. te Amsterdam trad Martin samen met de wereldvermaarde meesterpianist Daniël Wayenberg op. Deze bijzondere gebeurtenis werd rechtstreeks door de NOS en AVRO-TV over vele landen uitgezonden.

Pieter-Jan Koninckx (1994) woont in Mol-Rauw, prov. Antwerpen. Als jongenssopraan maakte hij een internationale carrière. Toch ontplooide zijn muzikaliteit in 2012 zich in de richting van klassieke pianoliteratuur. In dat jaar volgde Pieter-Jan een masterclass bij de vermaarde meesterpianist Daniël Wayenberg, die hem prees voor zijn pianospel. Pieter-Jan studeert thans aan het Antwerpse Conservatorium bij de bekende Braziliaanse concertpianiste Eliane Rodrigues.
Tijdens zijn jongenssopraanperiode tussen 2005 en 2007 was Pieter-Jan bij het koor van de Wiener Sängerknaben. Hij zong o.a. bij de Wiener Staatsoper en Wiener Volksoper als één van de drie knapen in Mozarts ‘Die Zauberflöte’. Eveneens soleerde hij als 12-jarige sopraansolist tijdens de Salzburger Festspiele 2006-2007 en op diverse concerten van het Wiener Sängerknabenchor te Japan en Mexico. Na zijn terugkeer in 2007 in Vlaanderen kwam hij onder mentorschap van concertzanger dr. Pieter Vis. Tijdens diens serie Vrije-inloopconcerten 2007- 2010 te Antwerpen zong Pieter-Jan samen met hem duetten en debuteerde hij tevens als pianostudent.
Meerde solistische optredens volgden o.m. in het Festival van Vlaanderen te Mechelen (september 2007) in Mahlers 4de Symphonie met het Oxalys Ensemble. Naast dit alles ontvangt Pieter-Jan zanglessen vanaf 2008 van operazanger Piet Vansichen aan de Muziekacademie van Lanaken-Gellik. In de Zomer-opera-festival 2008 van Alden Biesen (België) en de Robeco-concerten, Amsterdams Concertgebouw, vertolkte hij als afsluiting van zijn korte zangersloopbaan, de rol van herdersknaap in Tosca (Puccini).

Op zondagmiddag 11 augustus a.s. extra Maria concert o.l.v. Pieter Vis

Voor de komende 3 inloopconcerten wordt alleen € 2, - gevraagd voor het programmaboekje. Voor het Mariaconcert op 11 augustus is de toegangsprijs wel € 5, maar inclusief programmaboekje, aan de kerk te verkrijgen. Per concert is er een aanvullende collecte ter bestrijding van de kosten van deze middagconcerten. De programma’s duren circa 70 minuten met een korte ingelaste pauze. Informatie: 0474-704658 / elzavisdeclercqstichting.nl / website www.topa.be www.ovv.be / www.uitinvlaanderen.be
Zaterdag 3 augustus: 14.30 – 16.00 uur
Martin Oei, piano, en Pieter-Jan, piano; klassieke en romantische pianomuziek

Zondagmiddag 11 augustus: 14.30 – 16.00 uur
Mariaconcert met kleine omgang. Dameskoor R.-K. Antoniuskerk o.l.v. Wendeline Wilmink; organist, Dordrecht - NL
Solisten: Eline Bos, sopraan, & Wijnie Puijk, mezzo-sopranen; Luc Simons, piano, Peter Possemiers, orgel en div. instrumentalisten;
Toegangsprijs, inclusief programmaboekje, € 5.

Zaterdag 17 augustus: 14.30 – 16.00 uur
Emil Gruber en Candida Thompson, viool met Juliette-Constance Riebeek en Tatiana Chevtchouk, piano.
Wijnie Puijk, mezzo-sopraan en Luc Simons, piano

Zaterdag 17 augustus: 14.30 – 16.00 uur Slotconcert:
Rangel Silaev, 13 j.; piano, en Pieter-Jan Koninckx, piano; Michael Evans, klarinet en Alexander Evans, piano.

Extra Maria concert

Voor het Mariaconcert op 11 augustus, toegangsprijs € 5, inclusief programmaboekje. Er wordt per concert een aanvullende collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten van deze middagconcerten. De optredens duren ongeveer 70 minuten met een korte ingelaste pauze.

Voor de komende 3 inloopconcerten wordt alleen € 2, - gevraagd voor het programmaboekje. Voor het Mariaconcert op 11 augustus is de toegangsprijs € 5, inclusief programmaboekje, aan de kerk. Wel wordt per concert een aanvullende collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten van deze concerten. De optredens duren ongeveer 70 minuten met een korte ingelaste pauze. Informatie: 0474-704658 / elzavisdeclercqstichting.nl / website www.topa.be / www.ovv.be / www.uitinvlaanderen.be

Adres:
St.-Andrieskerk Antwerpen
Plaats:
Antwerpen (Boek overnachting in Antwerpen)
Dagje uit in Antwerpen | Activiteiten Antwerpen

Provincie:
Antwerpen

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Klassiek
Doelgroep:
Alle leeftijden


Entreeprijs:
Nog onbekend

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
ITS-symbool:
Ja
Invalidentoilet:
Ja

Email adres:
pyoterriba apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Martin Oei, pianist / Pieter-Jan Koninck, pianist / Pieter Vis, declamatie.
Telefoon:
0032-+474-704658


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-07-27 08:35:45

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar