Christelijke Muziek & Concertagenda

Johannes Asfaw, Pieter-Jan Koninckx, pianisten spelen klassieke- en romantische pianoliteratuur! Antwerpen, Antwerpen


Naam:
Johannes Asfaw, Pieter-Jan Koninckx, pianisten spelen klassieke- en romantische pianoliteratuur!
Datum:
27 juli 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
14:30u - 16.00u
Omschrijving:

3e Vrije Inloopconcert op Zaterdagmiddag 27 juli 2013, 14.30 uur, St.-Andrieskerk, Antwerpen


Jong Talent uit de Lage Landen spelen werken van o.a.: Bach, Beethoven,Gerald Raphael Finzi, Erik Alfred Leslie Satie,Darius Milhaud,Frédéric François Chopin en Georg Gershwin.


Uit 3e Franse Suite (BVW 814 - b klein)
Johann Sebastian Bach (1685-1750), Duitsland
Allemande - Sarabande - Menuet & Trio
Johannes Asfaw, piano


Prelude & Fuga 2 (c klein - Das wohltemperierte Klavier 1) Johann Sebastian Bach (1685-1750), Duitsland
(De welgetemperde (= evenredig gestemde)‘klavier’; afgekort als WTK).
Pieter-Jan Koninckx, piano

Piano Sonata Nr. 14 (Opus 27 nr. 2 Excerpt)Ludwig van Beethoven (1770-1827), Duitsland
Mondschein Sonate (Moonlight Sonata).
Alexander Evans, piano


Piano Sonate nr. 25 (Opus 79, in G groot; 1809)
Ludwig van Beethoven (1770-1827), Duitsland
‘Cuckoo’ Presto alla tedesca - Andante - Vivace).
Johannes Asfaw, piano

Piano Sonata nr. 5 (in c kleine terts, Opus 10 nr. 1, 1796/98) Ludwig van Beethoven (1770-1827), Duitsland

Molto allegro e con brio - Adagio molto - Finale, prestissimo.
Pieter-Jan Koninckx, piano

Uitvoerenden:

Johannes Asfaw (piano) zag in 2000 het levenslicht in Den Haag. Op vijfjarige leeftijd werd hij al toegelaten tot het Project ‘Inleidend Piano Onderwijs’ (PIPO) aan het Koninklijk Conservatorium (KC) te ‘s-Gravenhage. In 2007 ging hij vervroegd naar het vervolgtraject, PIPO+. In 2009 werd hij toegelaten tot de Jong KC afdeling van het Conservatorium waar zijn hoofddocent Kamilla Bystrova is. Vanaf 2011 gaat hij naar de School voor Jong Talent van het KC. Naast het pianospel heeft Johannes grote belangstelling voor orkestdirectie en volgt daartoe lessen van Alex Schillings op het KC.

Als jongensalt zingt Johannes in het Haags Matrozenkoor, waaronder ook de uitvoering van de Matthäus Passion o.l.v. Jaap van Zweden. In 2012 ondernam dit koor een tournee naar Tsjechië. Johannes is actief in diverse muziekgezelschappen waaronder het Viotta Jeugd-ensemble dat musiceerde o.a. in het Koninklijk Amsterdams Concertgebouw en in de Dr. Anton Philipszaal te Den Haag. Hij trad als solist met Viotta Jeugdensemble op in een der pianoconcerten van Haydn in de Arnold Schönbergzaal van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Johannes heeft al een groot aantal concerten gegeven met onder andere het Residentie Orkest naast Edwin Rutte in het familieconcert 'Mozart, je zal maar een wonderkind zijn' en met Kyteman met zijn concert in Rotterdam over het leven aan de piano. Ook trad hij als solist op in Muziekcentrum Vredenburg te Utrecht.
Aan verschillende pianowedstrijden, waaronder het Steinway Pianoconcours en de Stichting Jong Muziektalent Nederland, nam Asfaw deel en in 2012 behaalde hij de 2e prijs van het Prinses Christina Junior Concours. Tevens bereikte hij tot tweemaal toe de finale van het Jeune Dominique concours. In het voorjaar van 2013 deed hij mee aan de Classic Young Masters in het concertgebouw De Doelen te Rotterdam, waar hij eveneens de finale bereikte. Op 30 april 2013, de inhuldigingsdag van koning Willem-Alexander, speelde de 13-jarige Johannes in de Dr. Anton Philipszaal. Samen met het Residentie Orkest o.l.v. dirigent Christian Vasquez vertolkte hij op schitterende wijze Mozarts 2e pianoconcert. Het Koningsdagconcert werd rechtstreeks op Radio 4 (Klassieke zender in Nederland) uitgezonden. De volgende dag speelde hij enkele pianosoli bij Edwin Rutten in het Klassieke Radio 4 programma ‘Muziek Wijzer’.

Pieter-Jan Koninckx (piano) geboren in 1994, woont in Mol-Rauw, prov. Antwerpen. Als jongenssopraan maakte hij een internationale carrière. Toch ontplooide zijn muzikaliteit in 2012 zich in de richting van klassieke pianoliteratuur. In dat jaar volgde Pieter-Jan een masterclass bij de vermaarde meesterpianist Daniël Wayenberg, die hem prees voor zijn pianospel. Pieter-Jan studeert thans aan het Antwerpse Conservatorium bij de bekende Braziliaanse concertpianiste Eliane Rodrigues.
Tijdens zijn jongenssopraanperiode tussen 2005 en 2007 was Pieter-Jan bij het koor van de Wiener Sängerknaben en soleerde hij bij de Wiener Staatsoper en Wiener Volksoper als één van de drie knapen in Mozarts ‘Die Zauberflöte’. Eveneens soleerde hij als 12-jarige sopraansolist tijdens de Salzburger Festspiele 2006-2007 en op diverse concerten van het Wiener Sängerknabenchor te Japan en Mexico. Na zijn terugkeer in 2007 in Vlaanderen kwam hij onder mentorschap van concertzanger dr. Pieter Vis. Tijdens diens serie Vrije-inloopconcerten 2007- 2010 te Antwerpen zong Pieter-Jan samen met hem duetten en debuteerde hij tevens als pianostudent.
Naast solistische optredens volgden o.m. het Festival van Vlaanderen te Mechelen (september 2007) in Mahlers 4de Symphonie met het Oxalys Ensemble. Bovendien ontvangt Pieter-Jan zanglessen vanaf 2008 van operazanger Piet Vansichen aan de Muziekacademie van Lanaken-Gellik. In de Zomer-opera-festival 2008 van Alden Biesen (België) en de Robeco-concerten, Amsterdams Concertgebouw, vertolkte hij als afsluiting van zijn korte zangersloopbaan, de rol van herdersknaap in Tosca (Puccini).


Michael W. F. Evans (klarinet) kwam als oudste van de drie broers Evans in 1987 ter wereld in Mortsel (prov. Antwerpen). Hij volgde het secundair onderwijs in de Verenigde Staten en in Frankrijk en behaalde het certificaat ‘Sociale Wetenschappen’ aan de Open University (GB). Daarna volgde hij 1 jaar psychologie aan de Open University (GB) en vervolgens 5 jaar cursus Muziektheorie tot einde 2e cyclus. Daarnaast bespeelt Michael de klarinet en studeerde aan het Nationaal Conservatorium te Chartres in Frankrijk. Vervolgens deed hij BA European Studies (Frans, Duits en Politieke Wetenschappen) aan the University of Leicester (GB). Michael behaalde zijn diploma Nederlands (EU niveau B2), Linguapolis, aan de Universiteit van Antwerpen. Zijn BA ontving hij op de International Relations aan de Lancaster University, Lancaster (GB). Naast Engels (zijn moedertaal) beheerst hij het Nederlands, Frans en Duits. Van 2002 tot 2003 werkte Michael als acteur in de Verenigde Staten en ook als receptionist en verkoper in het ‘Dream Wrights Family Theatre’ te York-Pennsylvania. Als assistent-onderzoeker functioneerde Michael bij de telefonie in 2011 van ‘Intersperience’ in Lancaster.

Alexander Evans (piano) zag op 9 november 1995 als jongste van het gezin Evans het levenslicht. Op zijn vijfde jaar begon hij met pianolessen in Amerika (1997-2003). Tot aan 2008 volgde hij pianolessen aan het Conservatorium van Chartres (Frankrijk) bij Lydia Tanguy. Daarnaast legde hij zich toe op het vioolspel bij Priscille Achet-Sarette en volgde een dansopleiding. Sinds het ogenblik dat Alexander met zijn familie in 2008 naar Berchem bij Antwerpen verhuisde, zet hij zijn pianostudie voort aan het AMWD (Academie van Muziek, Woord, en Dans) te Mortsel bij Jean Paul Vanden Driesche en viool bij Marie-Paule Smeysters. Alexanders interesse reikt van Bach, Mozart, Satie, Debussy tot Chopin, Sjostakovitsj, Pozzoli en Phillip Glas tot Jazz en Blues. Hij vindt het heerlijk om met zijn twee oudere broers samen muziek te maken en op te treden. Naast muziek, blijkt tekenen en schilderen een belangrijke liefhebberij te zijn, die hij van zijn moeder meekreeg.





******************




Voor de gehouden inloopconcerten georganiseerd door de Elza Vis-De Clercq Stichting in samenwerking met VZW St.-Andries 2000 wordt alleen € 2,- gevraagd voor het programmaboekje. Wel wordt er een aanvullende collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten van deze middagconcerten. De optredens duren ongeveer 70 minuten met een korte ingelaste pauze.

******************





A.S. Zaterdag 3 augustus, aanvang 14.30 uur het Vierde middagconcert: ‘Jonge Talent uit de Lage Landen’

Klassieke en romantische pianomuziek door de 17e jarige Martin Oei & de 19e jarige Pieter-Jan Koninckx

Adres:
St.-Andrieskerk Antwerpen
Plaats:
Antwerpen (Boek overnachting in Antwerpen)
Dagje uit in Antwerpen | Activiteiten Antwerpen

Provincie:
Antwerpen

Thema:
Presentatie
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Klassiek

Uitvoerenden:
Johannes Asfaw 13 j. (NL) & Pieter-Jan Koninckx 19 j. (Vl), piano met medewerking van de gebroeders Michael Evans, 26 j. klarinet, & Alexander Evans, 18 j. piano (Vl)

Entreeprijs:
Nog onbekend

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
ITS-symbool:
Ja
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.elzavisdeclercqstichting.nl
Email adres:
pyoterriba apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Elza Vis-De Clercq Stichting.
Telefoon:
0031-(0)623149414


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-07-20 08:18:27

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar