Christelijke Muziek & Concertagenda

Wagner in Kralingen - improvisaties over De Ring door Henco de Berg, orgel Dordrecht, Zuid-Holland


Naam:
Wagner in Kralingen - improvisaties over De Ring door Henco de Berg, orgel
Datum:
25 juni 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:00u - 21:15u

Omschrijving:

Op dinsdag 25 juni staat Wagner voor de tweede keer centraal bij een concert in de Sint Lambertuskerk. Organist Henco de Berg, nationaal en internationaal bekend, improviseert op thema’s van de vier delen van ‘Der Ring des Nibelungen’. Voorafgaand aan het concert vindt een inleiding plaats door Menno Dekker, Wagnerdeskundige en lid van het Wagnergenootschap.

Miniring?
Leveren improvisaties over de vier hoofdthema’s van ‘De Ring’ een Miniring op? Dat zou zomaar kunnen. De blinde organist Henco de Berg gaat deze uitdaging aan. Hij bekwaamde zich in de improvisatiekunst ondermeer bij Arie J. Keijzer, Jan Welmers en Loïc Maillié. Met deze laatste heeft hij onlangs samen een CD uitgebracht, opgenomen in het Muziekgebouw Frits Philips. De Berg is hoofdvakleraar orgel en improvisatie in Tilburg en geeft in binnen- en buitenland concerten, onlangs nog in de Notre Dame in Parijs.

De achtergronden bij ‘De Ring’
Menno Dekker, Wagnerdeskundige en lid van het Wagnergenootschap, geeft een levendige toelichting op de achtergrond van de motieven uit ‘De Ring’, daarbij gebruik makend van de piano. Daardoor wordt duidelijk wat het verband is tussen enerzijds mythe, personen en begrippen van ‘De Ring’en anderzijds de muziek, die Wagner daarbij heeft gecomponeerd.

Waar en wanneer?
De inleiding door Menno Dekker op dinsdag 25 juni begint om 19.00 uur in het parochiehuis, gelegen tegenover de Sint Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen. Vanaf 18.30 uur is het parochiehuis geopend. Koffie, thee en andere drankjes zijn tegen een kleine vergoeding te verkrijgen.
Het concert door Henco de Berg vangt aan om 20.00 uur. De deuren van de kerk openen om 19.30 uur.
De toegang van zowel inleiding als concert is vrij, maar na afloop vragen wij u om een gift ter ondersteuning van de organiserende stichting ‘Venster op muziek in de Lambertus’. Voor meer informatie kunt u terecht bij Cintha de Vreede, 06-27536859 en lambertuskerk-rotterdam.nl.

Adres:
Oostzeedijk Beneden 1-3
Postcode:
3062 VJ
Plaats:
Dordrecht (Boek overnachting in Dordrecht)
Dagje uit in Dordrecht | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Solist(en)


Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.lambertuskerk-rotterdam.nl
Email adres:
cinthadevreede apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Henco de Berg.
Telefoon:
06-27536859


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-06-10 16:03:14

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar