Christelijke Muziek & Concertagenda

Barokensemble Consort of Voices met Purcell en Blow Middelburg, Zeeland


Naam:
Barokensemble Consort of Voices met Purcell en Blow
Datum:
22 juni 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20u - 22u

Adres:
Zuidsingel 70
Postcode:
4331RV
Plaats:
Middelburg (Boek overnachting in Middelburg)
Dagje uit in Middelburg | Activiteiten Zeeland

Provincie:
Zeeland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Op zaterdagavond 22 juni 2013 is in de Lutherse Kerk in Middelburg het barokensemble Consort of Voices te gast. Na concerten met Duitse en Italiaanse Barokmuziek, richt het ensemble zich nu op muziek uit het 17e eeuwse Engeland. Vocale solisten zijn de jonge countertenor Daniël Elgersma en alt Marja de Waard.

Consort of Voices presenteert een afwisselende selectie uit het oeuvre van Henry Purcell met orgel- en klavecimbelwerken, sololiederen, duetten, en uittreksels uit zijn Odes. Naast muziek van Henry Purcell staat de ‘Ode on the Death of Mr. Henry Purcell’ van zijn leermeester John Blow centraal. Dit meesterwerk, –nooit eerder in Zeeland uitgevoerd– op een ontroerende tekst van de beroemde dichter John Dryden, is een eerbetoon aan Henry Purcell.


Consort of Voices bestaat naast de twee vocale solisten uit een instrumentale bezetting van blokfluiten, viola da gamba, theorbe, klavecimbel en orgel.

Het concert wordt begint om 20:00 uur (kerk open: 19:30 uur). Kaarten kosten 10 euro (inclusief pauzedrankje) en zijn te reserveren via de website van Consort of Voices. Meer informatie is te vinden op www.consortofvoices.nl.

Entreeprijs volwassenen:
€ 10,00
Entreeprijs kinderen:
€ 5,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Ja

Internetadres:
http://www.consortofvoices.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Barokensemble Consort of Voices.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-06-08 16:54:34

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar