Christelijke Muziek & Concertagenda

Westerkerkmuziek met kinderen in de hoofdrol Veenendaal, Utrecht


Naam:
Westerkerkmuziek met kinderen in de hoofdrol
Datum:
25 mei 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
Omschrijving:

Voor 25 mei, 16.00 uur staat er een bijzonder concert op het programma in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal; het wordt vrijwel helemaal door kinderen ingevuld en is voor kinderen (maar ook voor volwassenen) heel leuk om mee te maken. Uitgevoerd wordt ‘Artistiek de eeuwen door’, een soort musical over de geschiedenis van kunst en klassieke muziek. De uitvoering wordt muzikaal begeleid door een live orkest, bestaande uit harp, piano, orgel, viool, dwarsfluit, cello en slagwerk.
De kinderen van OASE Zangopleidingen vullen het programma. Daarbij mogen ook andere kinderen uit Veenendaal aanhaken en een deel van het stuk meezingen. Via de scholen in Veenendaal West zijn kinderen van groep 4 en hoger benaderd met de vraag of ze willen meewerken aan een deel van het programma. Er wordt voorafgaand aan de uitvoering éénmalig gerepeteerd; voor deze kinderen dus eveneens een unieke culturele belevenis. Ze maken kennis met muziek vanaf de middeleeuwen tot Vivaldi, Bach, Mozart, Brahms en Offenbach. Het stuk eindigt in de 20e eeuw met composities van Harold Schonewille over oorlog en vrede.
Het verhaal: Roderick de Bonbonière, troubadour van beroep, is bezig met een heel bijzondere reis. Gelukkig krijgt hij al gauw gezelschap van troubaritz Rosa. Samen storten ze zich in artistieke tijden als de Middeleeuwen, Renaissance, Barok, Klassiek, Romantiek, Expressionisme en komen ze uiteindelijk in de 21e eeuw terecht. Onderweg weten ze zich met hun gaven redelijk aan te passen aan de verschillende tijden, al komen ze soms wel in heel vreemde situaties terecht! Wat kunnen ze doen aan de kinderarbeid, hoe helpen ze de schilder Rembrandt verder en hoe redden ze zichzelf uit een kussengevecht? En wat wil Roderick nou toch steeds aan Rosa vertellen?
Het concert begint om 16.00 uur en de toegang is gratis. Na afloop wordt een collecte gehouden. Zie voor meer informatie www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Goudvink 2
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Anders
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
OASE Zangopleidingen biedt kinderen en jongeren de kans zich te ontwikkelen op muzikaal en theatraal gebied. OASE verzorgt opleidingen die passen bij de diverse leeftijden en niveaus van de kinderen en jongeren van 4 tot 20 jaar. Artistiek leider van de Zangoplei-ding en tevens dirigent van de opleidingsklas-sen, het Vocaal Ensemble en 16+ Ensemble is Miriam Drost.
Repertoire
Er wordt in de koorrepetities en groepslessen les gegeven aan de hand van repertoire dat goed stemgebruik bevordert. Dit is over het algemeen repertoire uit de klassieke richting. Voor jongere kinderen worden kinderliederen en volksliederen gekozen die uitnodigen tot goed zingen. De oudere kinderen brengen heel divers repertoire ten gehore. Van liederen uit alle hoeken van de wereld tot klassieke werken van kerkelijke en wereldlijke aard.

Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-05-19 14:11:17

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar