Christelijke Muziek & Concertagenda

Vocaal ensemble COQU zingt Hope, Faith, Love Life Utrecht, Utrecht


Naam:
Vocaal ensemble COQU zingt Hope, Faith, Love Life
Datum:
15 juni 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
http://youtu.be/MvCSqnGKlRc
Omschrijving:

Hope, Faith, Life, Love is de titel van één van de stukken van Eric Whitacre die Vocaal Ensemble COQU in juni gaat uitvoeren onder leiding van Annemiek van der Ven. Deze titel dekt tevens de lading van het hele programma, met muziek uit de 20e en 21e eeuw. De concerten vinden plaats op 15 en 16 juni in respectievelijk de Lutherse kerk in Utrecht en de kerk van de Evangelische Broedergemeente in Zeist.

Na de memorabele Hohe Messe-lustrumconcerten in februari onder leiding van Erik van Nevel, brengt Vocaal Ensemble nu een programma met intiemere en meer hedendaagse muziek. Op het programma staan werken die geïnspireerd zijn op de grote thema’s van het leven: Hoop, Geloof en Liefde.

Edward Elgar heeft met zijn Five Unaccom-panied Part Songs kleine muzikale minia-turen gemaakt, waarin de natuur model staat voor de zielenroerselen van de mens.
Vier Psalmen is het allerlaatste werk dat Edvard Grieg schreef voor zijn dood. De religieuze teksten - geen letterlijke psalmen - zijn gezet op Noorse volksmelodieën en worden in het Noors gezongen.
Vic Nees’ Gloria Patri is een krachtig zesstemmig koorwerk met een mooie rol voor het klokkenspel.
Van Eric Whitacre zingt Coqu een cyclus van drie koorwerken, Three Songs of Faith. De stukken zijn opgedragen aan zijn grote Iiefde, zijn vrouw Hila.

Voor Vocaal Ensemble Coqu is lichte muziek een ware uitdaging. Er is dan ook hard gewerkt aan de close harmony stukken. Annemiek van der Ven, zelf uitstekend zangeres en een pedagogisch sterke dirigente, heeft COQU op kordate en creatieve wijze wegwijs gemaakt in de ongebruikelijke ritmes en lossere zingwijze van de lichte muziek. Het koor waagt zich dankzij haar enthousiaste coaching aan My Funny Valentine, You Are The New Day, Try to Remember, For the Longest Time en het kleurrijke Ali Baba.

Adres:
Hamburgerstraat 9
Postcode:
3512 NN
Plaats:
Utrecht (Boek overnachting in Utrecht)
Dagje uit in Utrecht | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Vocaal ensemble COQU onder leiding van
Annemiek van der Ven

Meer info over koor en dirigent op www.coqu.nl

Entreeprijs volwassenen:
€ 15,00
Entreeprijs kinderen:
€ 10,00

Rolstoeltoegankelijk:
Onbekend
Opmerking toegankelijk:
kerken zijn altijd toegankelijk!
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.coqu.nl
Email adres:
info apenstaartje coqu.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Vocaal ensemble COQU.
Telefoon:
06-30294636

Kaarten:
verkrijgbaar aan de kerk en via www.coqu.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-05-09 14:47:14

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar