Christelijke Muziek & Concertagenda

Sopraan Dieuwke Aalbers en Lodewijk Crommelin, pianist treden in St.-Andrieskerk op! Antwerpen, Antwerpen


Naam:
Sopraan Dieuwke Aalbers en Lodewijk Crommelin, pianist treden in St.-Andrieskerk op!
Datum:
20 juli 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
14.30u - 16.00u
Omschrijving:

Sopraan Dieuwke Aalbers en Lodewijk Crommelin, pianist
Van Rossini, Donizetti, Schubert en Grieg tot Satie

Op Zaterdag 20 juli tussen 14.30 – 16.00 tijdens het 2e gehouden Vrije Inloopconcerten zingt de internationaal bekende Nederlandse sopraan Dieuwke Aalbers in de St.-Andrieskerk. Zij brengt o.a. werken van Rossini uit Serate Musicali - Donizetti uit Compositione da camera, en liederen van Schubert, Grieg & Satie. De zangeres wordt muzikaal terzijde gestaan door haar vaste begeleider, de Amsterdamse pianist Lodewijk Crommelin.

De sopraan Dieuwke Aalbers studeerde o.a. aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij de vermaarde alt Annie Hermes. Zij werd onderscheiden met de Zilveren Vriendenkrans van de vrienden van het Concertgebouw. Bij de twee coryfeeën van het Lied, Elisabeth Schwarzkopf en Elly Ameling alsook Cathy Berberian volgde zij verschillende masterclasses. Dieuwke Aalbers ontving een studiebeurs van de Franse zanger Pierre Bernac voor de Franse liedkunst en studeerde tevens nog aan de Musikhochschule te Wenen. Twee jaar was zij lid van het Nederlands Kamerkoor en verbonden aan de Opera van Gelsenkirchen (Duitsland). Veel hedendaagse zangrepertoires, vertolkte ze op de internationaal podia en was prijswinnares op het Festival International de Musique Electroacoustique Bourges (Frankrijk) met computermuziek van de Zwitserse componist Werner Kaegi. Talloze concertreizen brachten haar naar Moskou, Singapore, Indonesië, Nieuw Zeeland, U.S.A. (o.a. Carnegie Hall). Vanaf december 2004 geeft zij operaconcerten en workshops in Paramaribo, Suriname. Dieuwke Aalbers is op diverse CD-opnamen te horen.
Dieuwke.aalbers@gmail.com





De pianist Lodewijk Crommelin verzorgt naast het begeleiden van de sopraan Dieuwke Aalbers ook solorecitals. Tevens speelt hij op kamermuziekconcerten en begeleidt zowel instrumentalisten als zangers. In de zomer van 2009 maakt hij een kamermuziektournee door China als lid van Trio Mutano. Met het Stravinsky Pianokwartet speelde hij in de Grote Zaal in de Doelen en in verschillende andere lokaties in Nederland en België. Hij speelde ook voor de radio; onder meer voor Radio 4, de publieke omroep in Houston, Radio France (in Parijs) en voor de radio in Shanghai. Kort geleden verscheen bij het label Future Classics zijn eerste CD met pianowerken van Charles Griffes en Samuel Barber, die verschillende lovende recensies kregen in de landelijke pers, en in het toonaangevend CD-blad Luister voor zijn solo CD een 10. Lodewijk Crommelin trad op in diverse Europese landen, in de Verenigde Staten en in China. In eigen land speelde hij in alle belangrijke muziekcentra, waaronder het Amsterdamse Concertgebouw, Muziekcentrum Vredenburg, De Doelen en Muziekcentrum Frits Philips
www.lodewijkcrommelin.nl


Extra Maria concert

Voor het Mariaconcert op 11 augustus, toegangsprijs € 5, inclusief programmaboekje. Er wordt per concert een aanvullende collecte gehouden ten bate van de onkosten van deze middagprogramma’s. De optredens duren ongeveer 70 minuten met een korte ingelaste pauze. Buiten deze zaterdagmiddagserie vindt ook nog een Maria-concert plaats op zondagmiddag 11 augustus, aanvang 14.30 uur. Dit middagprogramma staat geheel in het teken van de viering ‘Maria ten Hemelopneming’ met soli en samenzang! De kerkdeuren aan de Waaistraat gaan een half uur voor de aanvang open. Informaties: elzavisdeclercqstichting.nl / website www.topa.be / www.ovv.be / www.uitinvlaanderen.be

Adres:
St.-Andrieskerk
Plaats:
Antwerpen (Boek overnachting in Antwerpen)
Dagje uit in Antwerpen | Activiteiten Antwerpen

Provincie:
Antwerpen

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
sopraan Dieuwke Aalbers
pianist Lodewijk Crommelin
gast: Pieter Vis, melodrama

Entreeprijs:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
ITS-symbool:
Ja
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.elzavisdeclercqstichting.nl
Email adres:
pyoterriba apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Elza Vis-De Clercq Stichting.
Telefoon:
GSM 0032-+474-704658


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-05-02 23:26:52

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar