Christelijke Muziek & Concertagenda

Mariazang in Wier Wier, Friesland


Naam:
Mariazang in Wier
Datum:
16 december 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - 16:00u
Omschrijving:

Op zondag 16 december a.s. zal het Vocaal ensemble Musica Maria in de Johanniskerk van Wier zingen. Het programma vermeldt Gregoriaanse en meerstemmige liederen voor déze tijd van het jaar. Het ensemble staat o.l.v. Piet Vessies. Meer informatie vindt u op www.dezangbodem.nl

Het Vocaal ensemble Musica Maria is een vrouwenkoor dat zich toelegt op het zingen van Gregoriaanse gezangen en meerstemmige liederen die gaan over of te maken hebben met de heilige Maria. Waarom? Omdat Maria de vrouw is die voor velen symbool staat voor alles wat waardig is, krachtig en goed. Onze repertoirekeuze behandelt het gehele kerkelijk jaar. We zingen Gregoriaans omdat het Gregoriaans juist nu, weer veel belangstelling krijgt. En terecht! Het is immers de schoonheid van deze zang, die pure vocaliteit, die er om vraagt beleefd te worden. Ook de stilte en de rust, de meditatieve kant, welke deze zang ons aanreikt, is echt uniek! Het Gregoriaans is als het ware een ontmoeting tussen Oost en West en... vormt de basis van onze West-Europese muziekcultuur. Het is ons aller muzikaal erfgoed.

Adres:
Tsjerkepaed 1
Postcode:
9043 VM
Plaats:
Wier (Boek overnachting in Wier)
Dagje uit in Wier | Activiteiten Friesland

Provincie:
Friesland

Thema:
Kerst
Soort:
Gregoriaans (meer Gregoriaans)
Uitvoering:
Koor
Doelgroep:
Volwassenen

Uitvoerenden:
Vocaal ensemble Musica Maria

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.dezangbodem.nl
Email adres:
pietvessies.friesland apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Piet Vessies.
Telefoon:
0518 - 45 17 04


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-11-28 17:07:22

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar