Christelijke Muziek & Concertagenda

Mozart in Deventer Deventer, Overijssel


Naam:
Mozart in Deventer
Datum:
25 november 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - 17:00u
Omschrijving:

Het Deventer Vocaal Ensemble brengt op zondag 25 november 2012 twee werken van Wolfgang Amadeus Mozart ten gehore: het beroemde Requiem en de zelden uitgevoerde cantate 'Davide penitente.' Het concert vindt plaats in de Lebuïnuskerk te Deventer en begint om 15.00 uur. Het geheel staat onder leiding van Klaas Stok.

Mozart schreef het Requiem in de zomer van 1791, slechts enkele maanden voor zijn overlijden op 5 december van dat jaar. Mozart componeerde voor dit Requiem uiterst doorleefde muziek, waarbij je bijna zou vermoeden dat hij zijn eigen dood voorvoelde. Hij heeft het helaas niet kunnen voltooien. Zijn leerling Süβmayer heeft het in de geest van Mozart voltooid.
De cantate 'Davide penitente' (‘de boetende David’) wordt juist zelden ten gehore gebracht. De aanleiding voor het schrijven van deze cantate was zijn wens om toegelaten te worden tot een muziekinstituut in Wenen, dat zich vooral bezighield met de ondersteuning van weduwen en wezen van musici. Hij talmde echter zolang met het componeren dat hij in tijdnood kwam en een greep deed uit vroeger werk. Mozart bewerkte het Kyrië en het Gloria uit zijn mis in c-moll tot een cantate op Italiaanse tekst, ontleend aan de psalmen. De tekst werd zo gekozen dat het een prachtige nieuwe eenheid vormde met de originele muziek. Bovendien voegde hij aan de bestaande noten een prachtig duet toe. De cantate werd in 1785 voor het eerst uitgevoerd.

Programma: Requiem – W.A. Mozart en Davide penitente – W.A. Mozart

Toegangprijzen: in de voorverkoop: € 30,--; in de kerk: € 32,50; CJP en donateurs: € 25,--; kinderen t/m 12 jaar: € 10,--

Kaartverkoop vanaf 11 oktober via www.deventervocaalensemble.nl of Boekhandel Praamstra,
tel. 0570 – 675925 of voor aanvang van het concert in de Lebuïnuskerk
locatie: Lebuïnuskerk, Kleine Poot 7 te Deventer
kerk open: 14.15 uur
aanvang concert: 15.00 uur

Adres:
Kleine Poot 7
Postcode:
7411PE
Plaats:
Deventer (Boek overnachting in Deventer)
Dagje uit in Deventer | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
klassiek concert

Uitvoerenden:
Deventer Vocaal Ensemble, koor. Solisten: Renate Arends, sopraan 1 - Irma ten Brinke, sopraan 2 - Sara Klein Horsman, alt - Andre Post, tenor - Marc Pantus, bas. Concerto d’Amsterdam, orkest

Entreeprijs volwassenen:
€ 30,00
Entreeprijs kinderen:
€ 10,00


Internetadres:
http://www.deventervocaalensemble.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Deventer Vocaal Ensemble.

Kaarten:
www.deventervocaalensemble.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-10-02 21:56:31

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar